Toeristen bekijken de Perito Moreno gletsjer. Het instorten van de gletsjer Perito Moreno, die Unesco-werelderfgoed is, lokt gewoonlijk duizenden toeristen, ook al gebeurt het in maart, het einde van de zuidelijke zomer en het begin van herfst. Het fenomeen doet zich iedere twee tot vier jaar voor sinds 2004.
Volledig scherm
Toeristen bekijken de Perito Moreno gletsjer. Het instorten van de gletsjer Perito Moreno, die Unesco-werelderfgoed is, lokt gewoonlijk duizenden toeristen, ook al gebeurt het in maart, het einde van de zuidelijke zomer en het begin van herfst. Het fenomeen doet zich iedere twee tot vier jaar voor sinds 2004. © AFP

Spectaculaire beelden: beroemde Perito Morenogletsjer is aan het afbreken in Argentinië

Een ijsboog van de gigantische Argentijnse gletsjer Perito Moreno, in Patagonië, is aan het afbreken. Het gaat om een natuurfenomeen, dat duizenden toeristen lokt, en binnen twee tot drie dagen voltrokken zou moeten zijn.

13 reacties

 • René Lippeveld

  5 jaar geleden
  Werelderfgoed ? Hoezo ? Dat is een natuurlijk fenomeen, waar behalve de natuur niemand enige verdienste aan heeft. Zo kan ik de treurwilg in mijn tuin of mijn hond ook werelderfgoed noemen.
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  Er zijn er weeral die als reactie wat onnozel lachen. Moeten jullie niet naar Samson en Gert kijken?
 • Jos driesen

  5 jaar geleden
  Hahaha man man, Wa maakt het uit? Binnen zoveel tijd komt er een nieuwe ijstijd met 1000de nieuwe gletsjers wereldwijd, en die zullen ook weer smelten en opnieuw en opnieuw.
 • Genesse Jacky

  5 jaar geleden
  De schrijvers hieronder begrijpen er niks van ! Het heeft niks maar dan ook niks te maken met klimaatopwarming . Deze gletsjer is één van de weinige die zelfs gegroeid is de laatste jaren. Hoe groter de gletsjer wordt hoe vlugger dit fenomeen zich herhaald .
 • Christian Van der Auwera

  5 jaar geleden
  dit is al duizenden jaren bezig ooit lagen er gletsjers tot aan Gibraltar.