THINKSTOCK
Volledig scherm
© THINKSTOCK

Rusland bant Europese aardappelen

UpdateRusland zal vanaf maandag de invoer van aardappelen uit de Europese Unie opschorten. Volgens de Russen zijn er op de aardappelen te vaak parasieten aanwezig, wat een probleem vormt voor de voedselveiligheid. Dat meldt het Russische agentschap voor de voedselveiligheid Rosselkhoznadzor. Ook België levert aan Rusland.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Europa krijgt waarschuwing over genetisch gewijzigde gewassen

  Europa krijgt waarschu­wing over genetisch gewijzigde gewassen

  In een nieuw onafhankelijk rapport van experten waarschuwt de EASAC (European Academies Science Advisory Council) voor de zware wetenschappelijke, economische en sociale gevolgen van het huidige EU-beleid inzake het gebruik van genetisch gewijzigde gewassen. De koepel van de wetenschappelijke academiën binnen de EU is van mening dat het beleid dient bijgesteld indien de Europese Unie haar landbouwsector competitief wil houden.
 3. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.

Wetenschap & Planeet