Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Zuhal Demir (N-VA). © Getty, Belga

Regering bindt strijd aan met waterschaarste en hittestress: “Vlaanderen aanpassen aan klimaat van de toekomst”

PolitiekDe Vlaamse regering heeft in de marge van de begrotingsbesprekingen ook een akkoord bereikt over een integraal Vlaams klimaatadaptatieplan om heel Vlaanderen tegen 2050 voor te bereiden op het veranderende klimaat. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in een persbericht. In het plan staat onder meer de invoering van een vergunningsplicht voor drainages over ongeveer 36 procent van het Vlaamse grondgebied.

10 reacties

 • Ferdinand Verbist

  2 maanden geleden
  NVA slaat weer met hun 2 snijdend zwaard. Ofwel loopt vlaanderen onder wegens stijgend zeewater of drogen wij uit wegens geen grondwater. niets doen lijkt mij het beste en goedkoopste.
 • Gunther Strijbol

  2 maanden geleden
  Van alles een moeras maken is ook geen oplossing zoals ze hier in Tremelo doen hoor
 • Sonny Pollaere

  2 maanden geleden
  Best om de visie van ingenieurs te volgen ipv de boeren die de boel verpest hebben.
 • Frank Wagemans

  2 maanden geleden
  Demir spreekt met een gespleten tong ... niet meer bouwen in overstromingsgebied ... behalve in de gemeente waar jambon zogezegd burgemeester zou moeten zijn ...
 • Wim Hermans

  2 maanden geleden
  Wat de Egyptenaren 3000 jaar geleden zonder bulldozer konden, lukt ons niet meer. Vraag de beste oplossing aan boeren die er elke dag ter plaatsen mee bezig zijn ipv aan wereldvreemde ingenieurs die een wiskundig modelletje volgen.