Brandweerlui bestrijden een bosbrand in Saint-Magne, Frankrijk. Beeld gemaakt op 11 augustus.
Volledig scherm
Brandweerlui bestrijden een bosbrand in Saint-Magne, Frankrijk. Beeld gemaakt op 11 augustus. © AP

Recordzomer voor koolstofemissies door bosbranden in Frankrijk

Frankrijk heeft deze zomer de hoogste koolstofemissies door bosbranden geregistreerd sinds het begin van de metingen in 2003, zo heeft het EU-programma inzake klimaatverandering Copernicus vrijdag bekendgemaakt.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Frankrijk krijgt vuur maar niet onder controle: zelfs vanuit de ruimte zie je Franse bosbranden
  PREMIUM

  Frankrijk krijgt vuur maar niet onder controle: zelfs vanuit de ruimte zie je Franse bosbranden

  Frankrijk blijft in de ban van verwoestende bosbranden. Sinds begin dit jaar werd al meer dan 50.000 hectare natuurgebied in het land in de as gelegd. Momenteel is een ‘monsterlijke’ brand aan de gang ten zuiden van Bordeaux. De voorbije dagen gingen daar alleen al 7.400 hectare bosgebied (het equivalent van 11.000 voetbalvelden) in vlammen op. 10.000 bewoners zijn op de vlucht.
 1. Zonder maatregelen stijgt CO2-uitstoot Europese luchtvaart naar 188 miljoen ton per jaar
  7

  Zonder maatrege­len stijgt CO2-uit­stoot Europese luchtvaart naar 188 miljoen ton per jaar

  Door de pandemie is het aantal aankomende en vertrekkende vluchten op Europese luchthavens de voorbije twee jaar fors gedaald, maar op lange termijn dreigt het aantal vluchten te stijgen tot 12,2 miljoen per jaar in 2050. Tenzij de luchtvaartsector prioritair werk maakt van milieumaatregelen, dreigt de CO2-uitstoot navenant te stijgen: tot 188 miljoen ton per jaar. Dat staat in een nieuw milieurapport.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.