EPA
Volledig scherm
© EPA

Record is binnen: Nederlander bereikt na drie jaar Sydney met elektrische auto

Drie jaar na zijn vertrek uit Houten in een elektrische auto en met ruim 95.000 kilometer en 33 landen achter de rug heeft de Nederlandse avonturier Wiebe Wakker vandaag Sydney bereikt. Na 1.119 dagen heeft Wakker de langste reis ooit in een elektrische auto op zijn naam gezet.

10 reacties

 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Wat is er speciaal aan? Hij was de eerste die het gedaan heeft en dan heb je een record natuurlijk. Op zich eigenlijk belachelijk omdat het geen prestatie is.
 • piet devlieger

  3 jaar geleden
  Laat ons eens aannemen dat hij niet elke dag reed gedurende die drie jaar - dus zowat duizend dagen gereden en 95.000 km gereden. Dat is dus gemiddeld 95 kilometer per dag. Een uurtje rijden voor een gewone auto. Ik ken sommigen die die afstand in een uurtje of drie afleggen op hun fiets als wielertoerist. Niet echt een reclame voor elektrische auto's.
 • Jonas DeBakker

  3 jaar geleden
  Waar is de caravan ?
 • karel van zand

  3 jaar geleden
  Is dit een prestatie? Wat een tijdverlies en t maakt duidelijk hoe moeilijk het is om electrisch lange afstanden te overbruggen... 3 jaar, komaan zeg... fiets is even snel
 • Hans Plas

  3 jaar geleden
  Zo zie je wat je met zo’n elektrische auto kunt aanvangen. Boodschappen doen. En als je tijd teveel hebt kan je naar Sydney. Lacheuhh.

Wetenschap & Planeet