Een algemeen beeld van bedrijfsgebouwen door smog omvat in Jakarta, Indonesië.
Volledig scherm
Een algemeen beeld van bedrijfsgebouwen door smog omvat in Jakarta, Indonesië. © REUTERS

Rechtszaak tegen overheid in Indonesië: “Luchtvervuiling is ‘s werelds dodelijkste milieuprobleem”

In Indonesië hebben burgers een rechtszaak aangespannen tegen de overheid vanwege de slechte luchtkwaliteit in de hoofdstad Jakarta. De rechtszaak beschuldigt de president, enkele ministeries en drie gouverneurs ervan dat ze de vervuiling niet kunnen inperken. Er wordt deze week een uitspraak verwacht.

5 reacties

 • Geert Tamsyn

  4 maanden geleden
  We zijn niet met te veel, we leven als te veel. Onze planeet kan de bevolkingsgroei perfect aan, maar dan moeten we wel een beetje ons verstand gebruiken. Zoals niet verder blijven rijden met auto's die 75% van hun energie omzetten in giftige uitstoot.
 • René Verhoeven

  4 maanden geleden
  In een tijdspanne van een eeuw is de wereldbevolking met 400 procent gestegen, volgens mij moet je geen hogere studies gedaan hebben om te begrijpen dat dit leidt tot onoplosbare problemen als we zo verder doen. De huidige 8 miljard moet dringend gehalveerd worden willen we nog een menselijk en comfortabel leven voor iedereen.
 • wesley m

  4 maanden geleden
  En wie veroorzaak heel de vervuilingen ?? De Mens waarvan zoals al gezegd er veel te veel van zijn ! Vooral in Azië en Afrika loopt de geboorte toename volledig uit de hand . Nog even en de oogsten mislukken met de regelmaat dan zal de bevolking wel afnemen !
 • Miguel Leboucq

  4 maanden geleden
  Hun bevolking groeit elk jaar met 6 miljoen en is in 50 jaar bijna verdrievoudigd. DAT is het grootste probleem van dat land. (en overal trouwens). Zolang men overal blijft bijkweken hebben milieumaatregelen heel weinig effekt.
 • jaak Peeters

  4 maanden geleden
  's werelds grootste probleem is overbevolking en dat ligt niet aan een regering, maar aan de bevolking zelf.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Wetenschap & Planeet