.
Volledig scherm
. © Shutterstock

Rapport: klimaatdoelstellingen tegen 2030 voor België moeilijk haalbaar

De klimaatdoelstelling die Europa voor België opgelegd heeft voor de niet-ETS-sectoren (buiten het emissiehandelssysteem van de Europese Unie, nvdr.) om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 35 procent te verminderen ten opzichte van 2005, is haalbaar maar wordt erg moeilijk. Een verhoging van de doelstelling, zoals geopperd wordt, is niet realistisch. Dat blijkt vandaag uit een rapport van de Boston Consulting Group (BCG) in opdracht van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

23 reacties

 • Vital Verstraten

  2 jaar geleden
  Als men er alles aan doet om het voor de burger onrendabel te maken om te investeren in groene energie moet men niet verwondert zijn. Ze voeren het prosumenten tarief in, ze voeren de slimme meter in en stelen hierdoor de laatste 5 jaar de niet direct gebruikte stroom. De Vlaamse overheid is onbetrouwbaar en leugenachtig. Wie wil als burger nog zaken doen met deze mensen ?, ook 200 euro gestolen via de onrechtmatige turteltaks!
 • lucien lemahieu

  2 jaar geleden
  niemand, geen enkel land of natie haalt dat utopisch klimaat akkoord. het tij is niet meer te keren, enkel zakken vullen en de mensjes bang maken kan nog.
 • Marco Maerten

  2 jaar geleden
  Ferdinand,als het enkel gaat over de inspanningen van het land en niet de hele wereld...ja,dan..
 • Jan Rodrigus

  2 jaar geleden
  is er iets dat dit land wel kan halen ? het WK halen kunnen ze niet klimaatdoelstellingen halen kunnen ze niet, begroting op evenwicht kunnen ze niet, wegen aanleggen kunnen ze niet, illegalen terugsturen kunnen ze niet. wat een triestig land
 • Arne Van Gheluwe

  2 jaar geleden
  Alle landen kunnen dat, zelf China, maar België niet? VBO is uiteraard niet onpartijdig, maar de rechtse regeringscultuur heft er volgens mij veel mee te maken!
 1. Doemscenario dreigt bij onvoldoende nieuwe gascentrales: “Activatie afschakelplan in uiterste geval bij winterpiek”
  Play

  Doemscena­rio dreigt bij onvoldoen­de nieuwe gascentra­les: “Activatie afschakel­plan in uiterste geval bij winterpiek”

  Gaat het licht uit in bepaalde delen van ons land als we na de geplande kernuitstap te maken krijgen met een winterpiek? Die vraag dringt zich meer en meer op, nu er niet genoeg gascentrales dreigen te komen. Die nieuwe centrales zijn cruciaal voor het plan van de federale regering om de kerncentrales tegen 2025 te sluiten. Experts waarschuwen voor een mogelijk doemscenario.

Wetenschap & Planeet