ANP
Volledig scherm
© ANP

Raadsel rond onbekende stof in Maas opgelost

NederlandHet raadsel rond een onbekende stof in de Maas in Nederland, waardoor de rivier niet meer voor drinkwater kon worden gebruikt, is opgelost. Het blijkt te gaan om een natuurlijke stof, die door algen en planten wordt aangemaakt. De stof kan worden weggehaald door de zuiveringsinstallatie van Waterleidingmaatschappij Limburg (WML). Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

1 reactie

 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Doen tenminste wat moet, goed zo.
 1. IN BEELD. Zonnebaden op rotsen in plaats van ligstoel: waterpeil Gardameer drastisch gezakt

  IN BEELD. Zonnebaden op rotsen in plaats van ligstoel: waterpeil Gardameer drastisch gezakt

  Hitte en droogte teisteren al maanden het noorden van Italië. Als gevolg kreunen belangrijke rivieren, zoals de Po, onder historisch lage waterstanden. Dat bedreigt dan weer de oogst van veel Italiaanse boeren. En dus hebben de autoriteiten beslist om op gezette tijden water uit meren naar de rivier te laten vloeien. De waterstanden van de meren dragen hiervan de gevolgen. In het Gardameer staat het water nu al ruim een meter lager dan normaal. Grote vlaktes kale rotsen zijn zichtbaar geworden. Wie hiervan de dupe is? Verhuurders van ligstoelen. Want wie huurt nu een dure ligstoel wanneer er even verderop op de rotsen voldoende plaats is om gratis een handdoek uit te rollen?
 2. Grote stijging zeespiegel nu onvermijdelijk door smeltende Groenlandse ijskap: “We staan met één voet in het graf”

  Grote stijging zeespiegel nu onvermijde­lijk door smeltende Groenland­se ijskap: “We staan met één voet in het graf”

  De smelting van de Groenlandse ijskap zal wereldwijd leiden tot een onvermijdelijke stijging van het zeeniveau met minstens 27 centimeter. Ongeacht welke maatregelen we nu nog treffen om de klimaatverandering het hoofd te bieden, we staan “met één voet in het graf”, zegt Jason Box, glacioloog en hoofdauteur van de studie die werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Climate Change.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.