Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Poetsproducten hebben op lange termijn zelfde effect op longen als 20 sigaretten per dag

Wetenschap & PlaneetHuishoudproducten zijn net zo slecht voor je longen als sigaretten, dat heeft een nieuwe studie aan het licht gebracht. Professionele poetsers of wie regelmatig poetsmiddelen gebruikt gedurende 20 jaar, ervaren evenveel schade aan de longen als wie dagelijks 20 sigaretten roken gedurende dezelfde periode.

25 reacties

 • Hugo Van Haevre

  4 jaar geleden
  Vroeger toen de ziekenhuizen nog met water en dettol of javel ontsmetten rook je die typische ziekenhuisgeur en was er helemaal geen sprake van de ziekenhuisbacterie, nu ze met hun befaamde droge doekjes kuisen, nu moet ge schrik hebben als ge word opgenomen dat je geen week langer moet opgenomen worden door deze bacterie wat een afgang die doekjes
 • Karel Van Biezen

  4 jaar geleden
  Logisch ook, hetzelfde met al die zinloze en giftige geurverfrissers en andere commerciële brol. hoe het bij gewone kuisproducten als dreft, bruine zeep zoals vroeger en gaat perfect. Alleen gaan alle kuddedieren massaal aan de slag met de producten die hun door de reclame worden voorgeschoteld.
 • Patrick Verbelen

  4 jaar geleden
  Maar ja vrijwel al die producten zit dan ook in spuitbussen
 • Hanne Vlaeminck

  4 jaar geleden
  die poetsproducten zijn voor niks goed, de oude middeltjes zijn inderdaad nog de beste, om te poetsen en voor de gezondheid. En over dat poetsen bij kettingrokers: die mensen mogen niet roken wanneer de poetsvrouw er is. Dat wordt, in normale omstandigheden, door de baas van de hulp duidelijk gemaakt.
 • ringo van der pulst

  4 jaar geleden
  Om er maar eens eentje te noemen,als ik mijn badkamer kuis met cillitbang kom ik stoned buiten
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.

Wetenschap & Planeet