De Kolyma-rivier
Volledig scherm
De Kolyma-rivier © REUTERS

Permafrost in Siberië blijkt grote bron van schadelijke lachgasuitstoot te zijn

Het Siberische permafrost of het ‘eeuwige ijs’ is alsnog aan het smelten. Het is een verschijnsel dat veroorzaakt wordt door de klimaatopwarming, maar er zelf ook een invloed blijkt uit te oefenen. Het dooiende ijs in Siberië blijkt immers enorm veel lachgas (N2O) uit te stoten, zo blijkt uit een recente studie.

 1. Timmermans bezorgd over goede afloop klimaattop: “Liever geen resultaat dan een slecht resultaat”
  Play

  Timmermans bezorgd over goede afloop klimaattop: “Liever geen resultaat dan een slecht resultaat”

  Frans Timmermans, die op EU-vlak de onderhandelingen op de klimaattop COP27 in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh leidt, heeft meegedeeld dat hij "liever geen resultaat" heeft dan "een slecht resultaat". Timmermans dreigde zelfs op te stappen. “We moeten vooruitgang boeken, geen achteruitgang, alle ministers van de Europese Unie zijn bereid weg te lopen als we geen resultaat krijgen dat recht doet aan wat de wereld verwacht.” COP27-voorzitter Sameh Shoukry gelooft nog in een oplossing.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.