De overstromingen in onder meer ons land en Duitsland waren de op één na duurste natuurramp van 2021.
Volledig scherm
De overstromingen in onder meer ons land en Duitsland waren de op één na duurste natuurramp van 2021. © PhotoNews, AFP

Overstromingen in ons land, Nederland en Duitsland waren dit jaar op één na duurste natuurramp ter wereld

De tien duurste weerrampen van dit jaar hebben voor meer dan 170 miljard dollar (150 miljard euro) schade aangericht. Dat is twintig miljard dollar meer dan in 2020. De duurste ramp was orkaan Ida in de VS. De overstromingen in ons land, Nederland, Frankrijk en Duitsland staan op een tweede plaats. 

  1. Carlo (57) brengt met voedselbus warmte en hoop in na watersnoodramp deels verwoest Pepinster: “Alle hulp blijft nodig, laat ons niet in de steek”
    PREMIUM
    Heule/Pepinster/Brasschaat

    Carlo (57) brengt met voedselbus warmte en hoop in na watersnood­ramp deels verwoest Pepinster: “Alle hulp blijft nodig, laat ons niet in de steek”

    Een tot voedselbus omgebouwde oude lijnbus, een project van Carlo Herpoel (57) uit Heule en zijn vzw Belgium Aid, bood voor het eerst hulp in het door zware overstromingen geteisterde rampgebied in de Ardennen. De bus stond op Kerstmis in hartje Pepinster. Waar het bijna zes maanden na de zondvloed nog altijd een puinhoop is en waar je wanhoop én hoop voelt. Er stonden onder meer 400 taartjes op het menu. “Deze mensen verdienen ook een beetje kerstsfeer. Ze hebben bijna niets meer”, zeggen vrijwilligers Julie Quisquater en Claudine Van Waeyenbergh.