Een bord geeft aan dat voertuigen een lage-emissiezone binnenrijden.
Volledig scherm
Een bord geeft aan dat voertuigen een lage-emissiezone binnenrijden. © BELGA

OPINIE: "De hysterie die momenteel heerst, waarbij plots alle diesel moet worden gebannen vanaf 2020, is gewoon dom"

Zowat alle steden in Europa werken of denken aan de invoering van een lage-emissiezone, als dat al niet is gebeurd. Een zone waar het beter leven moet zijn of worden voor hun bewoners. Een plek waar je buiten kan komen zonder te moeten denken aan je gezondheid of die van je kinderen. In deze lage-emissiezones worden zekere types van wagens geweerd op basis van hun emissiewaarden.

170 reacties

 • Andre Wouters

  3 jaar geleden
  De overgenomen diesels verbannen is dus volledig vernietigen hier in België en nergens anders jobs,jobs,jobs en niet naar het buitenland want daar verkopen ze die wagens verder en rijden er nog verder mee. 7 boten vertrekken er per dag in Antwerpen naar Afrika en andere landen met onze vervuilde diesels en niemand doet iets!!!!!!
 • stef co

  3 jaar geleden
  De auteur woont zeker niet in een stad. Denken dat mensen 20% vermogensverlizs gaan slikken is dom
 • frank blad

  3 jaar geleden
  De oplossing is kiezen voor een andere regering !!! En niet voor de deze die alleen de rijke beschermd want die hebben geld genoeg om jaarlijks een nieuwe wagen te kopen
 • daniel vanmechelen

  3 jaar geleden
  Allemaal zever in pakskes, in Antwerpen is de lucht kwaliteit nog verslechtert , na dat de oude diesels er verbannen waren.
 • Kamiel Peeters

  3 jaar geleden
  Het is toch raar dat men altijd hebben over dieselwagens die nog geen 10% fijnstoflobby uitstoten. Maar over vrachtwagens, vrachtschepen en vliegtuigen word niets gezegd, die stoten wel meer fijnstof uit dan de gewone diesel auto. Maar ja de economie is veel belangrijker zeker
 1. Democraten: “Oliebedrijven moeten met 500 miljard dollar VS-klimaatfonds spekken”
  8

  Democraten: “Oliebe­drij­ven moeten met 500 miljard dollar VS-klimaat­fonds spekken”

  Een groep van ruim veertig Democratische politici heeft plannen voor een klimaatfonds van 500 miljard dollar, omgerekend ongeveer 420 miljard euro. Dat fonds zou door olie- en gasbedrijven als Shell, Chevron, ExxonMobil en BP moeten worden gevuld. Met het geld uit het fonds zouden investeringen in bijvoorbeeld infrastructuur kunnen worden gedaan die door klimaatverandering noodzakelijk zijn geworden.

Wetenschap & Planeet