Volledig scherm
© Benoit De Freine

Ook microplastics van het wegverkeer belanden in onze oceanen

Microplastics die door het wegvervoer in de lucht worden gekatapulteerd, zouden de oceanen net zo goed kunnen vervuilen als plasticdeeltjes in rivieren. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag werd gepubliceerd in Nature Communications. 

8 reacties

 • Ivan De Smedt

  6 maanden geleden
  Ai ze hebben weer iets gevonden om extra belastingen te heffen...
 • Rudy Van Daele

  6 maanden geleden
  Meer verkeerdrempels plaatsen is een vergissing geweest' hier zijn al studies over geweest. Maar de mensen die 30 km/u in hun straat wouwen hebben het gehaalt maar in andere willen zo hard rijden als ze kunnen. Die kinderen daar tellen niet.verkeerdrempels veroorzaken veel fijn stof en zoals ik hier lees microplastiek.
 • Nick Lersberghe

  6 maanden geleden
  @Jef Vanderpol Je plaatst de deeltjes in een bestaande particulate physics-simulation. Die zelf maken, dat is enorm veel werk. Ze bewijzen er ook niks mee, ze gebruiken het als aanwijzing voor extra onderzoek. Je mag die anti-wetenschappelijke agenda al wegsteken, die past hier niet.
 • René Janssen

  6 maanden geleden
  Falend beleid in ieder land en op elk niveau, geen enkele burger heeft ooit gevraagd voor de plastiek, de industrie had er een zeer winstgevende verpakking mee, geen terug name glazen flessen die ook nog eens gespoeld en gesteriliseerd moesten worden, zij lopen al 30 jaar met de winsten heen en de bevolking mag er weer voor opdraaien,
 • Patrick Weyers

  6 maanden geleden
  Volgens Groen en hun studies is er nog maar 1 oplossing. De mensen afschaffen.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Wetenschap & Planeet