Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Ook dit zijn de bossen van Vlaanderen

Ah, de Vlaamse bossen. Waar er olifanten en pinguïns rondstappen. Waar fabriekjes dampen, golfballen in het rond vliegen en automobilisten nog snel van rijstrook veranderen. Waar villa's verrijzen naast vogelnestjes. Want de Zoo van Antwerpen, het industrieterrein in Zwijnaarde en de tuin van Jean-Marie Pfaff: dat is allemaal bos, volgens onze overheid. Omdat de computer het zegt.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Ida maakt zeker 13 doden in New York: straten veranderen in kolkende rivieren, metro’s vast tussen stations
  Play

  Ida maakt zeker 13 doden in New York: straten veranderen in kolkende rivieren, metro’s vast tussen stations

  De nasleep van Ida, de orkaan die zondag in de Amerikaanse staat Louisiana voor enorme schade zorgde, treft nu ook andere delen van Amerika. In New York City zijn sommige straten veranderd in kolkende rivieren en zitten metro's vast tussen stations. Er is ook al sprake van zeker dertien doden, meldt de lokale overheid. Media hebben het over 22 doden. Eén van de slachtoffers is een jongetje van twee jaar. Burgemeester Bill de Blasio heeft de noodtoestand uitgeroepen voor zijn stad, kersvers gouverneur Kathy Hochul deed hetzelfde voor de staat. In New Jersey, de staat die aan New York grenst, werd dan weer een “grote en extreem gevaarlijke” tornado waargenomen. Daar zijn tot nu toe twee slachtoffers te betreuren.

Wetenschap & Planeet