'Onzichtbare' milieuramp: infraroodvideo onthult gigantisch methaangaslek vlak bij Los Angeles

Bovenstaande video, gemaakt met een infraroodcamera, onthult de omvang van een methaangaslek in de buurt van Los Angeles. De gaswolk, die met het blote oog niet zichtbaar is, is het gevolg van een scheur in een ondergrondse opslagplaats in de buurt van Los Angeles. Meer dan 68 miljoen kilo methaan is zo al in de atmosfeer gelekt. Een oplossing ligt nog niet in het verschiet.

 1. Grondwaterreserves aangevuld door overvloedige regenval van de afgelopen weken, toch hoopt VMM op nog meer regen

  Grondwater­re­ser­ves aangevuld door overvloedi­ge regenval van de afgelopen weken, toch hoopt VMM op nog meer regen

  De recentste metingen en modelberekeningen van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) tonen aan dat het ondiepe grondwater in Vlaanderen de voorbije weken is aangevuld. "Het merendeel van de meetlocaties (65 procent) toont een normale tot zeer hoge grondwaterstand voor de tijd van het jaar", zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij maandag in een gesprek met HLN Live.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. EU en VN verwelkomen terugkeer VS in klimaatverdrag Parijs: “Klimaatcrisis is de grootste uitdaging van ons tijdperk”

  EU en VN verwelko­men terugkeer VS in klimaatver­drag Parijs: “Klimaat­cri­sis is de grootste uitdaging van ons tijdperk”

  Vanuit de Europese Unie en de Verenigde Naties is opgetogen gereageerd op het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om de VS weer deel te laten uitmaken van het klimaatverdrag van Parijs. Biden ondertekende na zijn inauguratie een decreet waarmee de VS zich weer conformeren aan de doelen van het klimaatakkoord om de opwarming van de aarde te beperken.
 1. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras

 2. Verkeersagent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten
  Play

  Verkeers­agent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten