Droogte in Argentinië.
Volledig scherm
Droogte in Argentinië. © AP

Onze honger naar vlees en soja put Latijns-Amerikaanse grond uit

De wereld wil steeds meer vlees en soja uit Latijns-Amerika. Dat put de grond zienderogen uit en moet stoppen, zeggen de landen daar nu.

6 reacties

 • Serge Surmont

  5 jaar geleden
  De enige maatregel die helpt is een verbod op meer dan 1 kind.
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Wist je dat men een continent zo groot als Afrika verbouwd alleen voor voer om de veestapel op de wereld eten te geven ,heeft al iemand eens stil gestaan wat een inpakt dit heeft op natuur en de gepaarde vervuiling ,erger dan de auto strikt gezien en dat om vlees te kunnen eten .Er zal toch iets moeten gebeuren want dit kan zo niet verder en dagelijks zijn er nog duizenden die sterven aan hongersnood.
 • Marc Van Den Berghe

  5 jaar geleden
  Oproep om meer varkensvlees te consumeren onder het motto "eigen varkens eerst!"
 • piet devlieger

  5 jaar geleden
  Jammer dat de mensen niet beseffen hoe slecht soya voor de gezondheid is - vooral voor vrouwen. Daar wordt echter over gezwegen als vermoord.
 • Jakke Troost

  5 jaar geleden
  Ik neem alle feiten in het artikel voor waar, maar het is het land zelf dat het vlees uitvoert. De prijs van vlees zal snel stijgen indien het aanbod vermindert en zodoende ook de consumptie ervan.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.