Alamy
Volledig scherm
© Alamy

"Ons klimaat evolueerde van tropisch warm naar een bijna ijstijd in amper 200 jaar"

Nieuw doctoraal onderzoek aan de VUB toont aan dat de overgang van de laatste tussenijstijd, gedateerd omstreeks 117.000 jaar geleden, geen geleidelijk proces was maar een kwestie van slechts twee eeuwen, een peulschil op de geologische schaal. De bevindingen kwamen aan het licht bij isotopenonderzoek van stalagmieten in de grotten van Han-sur-Lesse en Remouchamps.

14 reacties

 • Lies De Vuyst

  4 jaar geleden
  Dus over 2 eeuwen zijn we allemaal "Eskimo's". Kunnen ze ons weer een fortuin aanrekenen aan verwarming- en elektriciteitskosten. Vadertje staat en de grote bedrijven zullen zich in de handen wrijven....
 • Karel Flanders

  4 jaar geleden
  Krijgen we nu al die milieu taksen terug? Denk het niet.
 • De Waen Luc

  4 jaar geleden
  Danny buyse : laat je niks wijsmaken...er is niks abnormaals aan de C02 uitstoot ( wat wel goed zou zijn voor planten en dieren..wat meer C02)...C02 stelt niks voor qua opwarming, waterdamp is 1000 x sterker..ZE leiden de aandacht af van de echte vervuiling : pesticiden, zware metalen, nucleair afval ect..
 • Stefan Klemic

  4 jaar geleden
  zie je wel dat de mens er niets mee te maken heeft!! Het is de natuur da's al;
 • danny buyse

  4 jaar geleden
  En toch denk ik persoonlijk dat er een verschil is!! Vroeger was dat op een natuurlijk manier. Nu is dat op een onnatuurlijke manier door de mens zijn levensstijl door industrie, lucht, land en zee verkeer. Ook dieren en zelfs bomen stoten CO2 af maar dat is al altijd geweest enkel de dieren is door de toename voor menselijke behoefte dan weer ook een abnormale CO uitstoot!
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.

Wetenschap & Planeet