BELGA/Shutterstock
Volledig scherm
© BELGA/Shutterstock

Ons drinkwater zal voortaan ook uit de Noordzee komen

Binnenkort zal ontzilt zeewater uit onze kraan komen. Het is de bedoeling dat zeewater één van onze bronnen voor drinkwater wordt. Dat zegt De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen.

19 reacties

 • andre wouters

  3 dagen geleden
  Dat had al 30 jaar gekund, maar de Vlaamse regering heeft het tegen gehouden. Was een voorstel van de Walen.
 • Willy De proost

  4 dagen geleden
  Op de canarische eilanden is er nooit drinkwater tekort,zelfs de bomen en allerhande planten worden het jaar rond bevloeid,daar word al jaaaren ontzilt.
 • Marcel Garitte

  4 dagen geleden
  Ze zijn hier wakker geworden... technologie bestaat al decennia en hoeft niet eens duur te zijn. Bestaat in Spanje al járen... daar klaagt men nooit dat het grondwaterpeil te laag staat. Nochtans is Spanje de groentenschuur van Europa.
 • Gilbert Vermeersch

  4 dagen geleden
  Ojaaa, en wat met de zure regen, vervuilde oceanen, niet aangeslotenen op een rioolnet, lekkende waterleidingen, vanwaar komen de zinkgaten? Help land tuinbouw en veestapel eerst met nie 100% gezuiverd drinkwater. Nog veel te doen vóór we ontzilten naar drinkwater.
 • Danny Schoofs

  4 dagen geleden
  Enkel jaren geleden, gaf men nog gratis olitankers gevuld met water gratis, aan't midden Oosten... Nu is er ineens water tekort... Maar de mensen met een dikke bak, een goot gazon of een groot zwembad, vullen dat nog wel of smossen ermee, omdat hun luxewagen moet blinken & er nergens rosse sprietjes mogen zijn... De rekening van't ontzilten, zal men wel sturen, naar de gewone mens...

Wetenschap & Planeet