AFP
Volledig scherm
© AFP

Ongezien: dé toeristische trekpleister van Bali is nu een zee van afval. Met dank aan de mens

Een surfparadijs, dat zijn palmbomen, rieten strandparasols, appelblauwzeegroen water en parelwitte stranden. Zéker geen vuilnisbelt, vol hopen plastic, aangespoeld uit zee. Toch is het de realiteit in Bali, waar het bekende Kuta Beach in niets meer te vergelijken valt met vroeger. Met dank aan de mens.

127 reacties

 • an Vanautgaerden

  3 jaar geleden
  Schandalig
 • Jil Heirman

  3 jaar geleden
  De mens is toch echt het meest vervuilende vieze beest dat er bestaat.
 • Thierry Vansweevelt

  4 jaar geleden
  Tja die arme landen willen wel toerisme en geld maar niet investeren in recyclage of riolering!!
 • Guy Van Severen

  4 jaar geleden
  Hier is maar één schuldige : de regering ! Die geeft geen bal om de vervuiling tegen te gaan (99%% door henzelf), als de dollars maar binnenkomen !
 • Dirk De Buyst

  4 jaar geleden
  Ik kom daar toch nooit.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Nieuwe bankapp wil klant bewust maken van zijn impact op klimaat

  Nieuwe bankapp wil klant bewust maken van zijn impact op klimaat

  Een nieuwe bankapp onderscheidt zich van de concurrentie door de nadruk op duurzaamheid. Dat bleek vandaag bij de voorstelling van Banx, een project van Proximus en Belfius. Het is de bedoeling om de klant inzicht te geven in de ecologische voetafdruk van zijn consumptiepatroon door bij elke uitgave of belegging die hij doet de CO2-uitstoot te berekenen. Hiervoor wordt een beroep gedaan op de expertise van het Zweeds fintech-bedrijf Doconomy.

Wetenschap & Planeet