De Brunt-ijsplaat aan de noordwestkust van Antarctica.
Volledig scherm
De Brunt-ijsplaat aan de noordwestkust van Antarctica. © Getty Images

Onderzoek VUB: “Stijging zeespiegel blijft beperkt bij 1,5 graden klimaatopwarming”

Indien de klimaatdoelstellingen van Parijs gehaald worden, betekent dat goed nieuws voor de stijging van de zeespiegel. Nieuw onderzoek van een internationale groep wetenschappers, waaronder de onderzoeksgroep Fysische Geografie van de Vrije Universiteit Brussel, toont aan dat een opwarming van de aarde tot 1,5 °C de zeespiegelstijging door het smelten van het landwater kan halveren.

4 reacties

 • Yves Steenssens

  1 maand geleden
  Zolang we onze winstobjecten met olie niet stoppen blijft het dweilen - één container heen en terug verplaatsing over land en zee is gemiddeld goed voor 1.000L brandstof , netto he - dit is één schoolvoorbeeld ,de Globalisatie dus, dan volgende de LEZ , Lichten aan rijden, Auto keuring , Eco handel ,Certificaten , Luchtvaart subsidie , Autorijscholen- enz.enz. Albert Einstein zou dit aan 100% beamen en die geloofde men niet .
 • Ledoux Ruddy

  1 maand geleden
  Als ieder huisgezin over de gehele wereld een zee Aquarium in zijn living zet ? Zal de zeespiegel met 50 cm zakken , probleem opgelost !!
 • Christiaan GOETHALS

  1 maand geleden
  Waaaauiw dat is een nogal een pak water, 25 cm. Bij het begin van de interglaciaal het Holoceen nu een 12 000 jaar geleden, is de zeespiegel zeker meer dan 40 meter gestegen. Het onderlopen van de Doggersbank toen was een groter drama dan die 25 cm nu, dacht ik.
 • Joseph Sleeckx

  1 maand geleden
  Dat is compleet nattevingerwerk. Tot nu toe is er geen enkele van de alarmistische klimaatmodellen die juiste voorspellingen heeft gedaan. CO2 speelt slechts een bescheiden rol in het klimaat en is zeker niet de trigger voor de klimaatverandering. Dat is nl. de zon en die is niet bij te sturen en er is dan ook geen geld mee te verdienen.

Wetenschap & Planeet