Uitgedroogde grond na een lange periode zonder regen in Londen
Volledig scherm
Uitgedroogde grond na een lange periode zonder regen in Londen © AP

Onderzoek: ambitieuze klimaatplannen leveren meer op dan ze kosten

Het nastreven van de klimaatdoelen gaat meer geld opleveren dan dat het kost. Dat komt naar voren uit onderzoek door de Britse overheid. Er zullen miljarden gespendeerd moeten worden om klimaatverandering tegen te gaan, maar de opbrengsten zouden nog hoger uitkomen.

12 reacties

 • Ludo Wouters

  1 jaar geleden
  Gewoon minder mensen op deze aardbol en dat zal nog meer opleveren voor het klimaat. Nu is het dweilen met de kraan wagenwijd open. CO2 minderen met een aangroei van miljoenen mensen per jaar zal niet gaan.
 • Argus Vercauteren

  1 jaar geleden
  Het zal de gezondheid ten goede komen en ondertussen ook de economie. Wie zich goed voelt, zal beter presteren op de werkvloer. Het betekent ook dat andere kosten dalen: medicatie, ziekenhuiskosten...
 • patrick de bock

  1 jaar geleden
  Geen bal geloof ik er van. En ondertussen gooi ik nog een buch’ken in de stoof
 • Freddie Lamers

  1 jaar geleden
  Berekeningen door overheden komen nooit uit. Kosten ramingen zijn altijd meer. En u de burger zal die hele klimaathype moeten gaan betalen.
 • ghislain geerts

  1 jaar geleden
  Als het veel opbrengt voor de staat dan kunnen ze de belastingen en ik weet niet wat nog verlagen
 1. Biden verdubbelt ambities voor het klimaat, maar krijgt andere grote vervuilers nog niet mee
  PREMIUM

  Biden verdubbelt ambities voor het klimaat, maar krijgt andere grote vervuilers nog niet mee

  De Verenigde Staten verdubbelen hun klimaatambities, vergeleken met het verregaandste dat ze eerder ooit hebben beloofd. Dat maakte president Joe Biden bekend op de virtuele klimaattop die hij zelf heeft belegd. Verscheidene andere landen — waaronder ook de Europese Unie — steken eveneens een tandje bij. Grote vraag blijft evenwel hoe concreet de ambities van China en Rusland zijn, de nummer één en vijf op vlak van uitstoot en of dat allemaal voldoende is.
 2. Anuna De Wever viert de ‘Dag van de Aarde’: “Maar ik ben altijd bezig met het klimaat, een weekend bestaat voor mij niet”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Anuna De Wever viert de ‘Dag van de Aarde’: “Maar ik ben altijd bezig met het klimaat, een weekend bestaat voor mij niet”

  22 april vandaag, de Dag van de Aarde. Hét moment om stil te staan bij onze planeet en het leven op onze immer draaiende bol. Al zijn er ook mensen die er fulltime mee begaan zijn. Bij ons is de bekendste naam ongetwijfeld Anuna De Wever (19). Als boegbeeld van Youth for Climate was ze de afgelopen jaren niet uit het nieuws weg te branden. Ook nu strijdt ze dapperder dan ooit verder: “Er zijn nog altijd mensen die me aanspreken alsof de klimaatopwarming mijn probleem is.”

Wetenschap & Planeet