Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Ondanks oproep van honderden wetenschappers geen Europees verbod op verbranden van bomen voor hernieuwbare energie

Ondanks de oproep van honderden wetenschappers wil het Europees Parlement geen dam opwerpen tegen het verbranden van bomen voor hernieuwbare energie. Dat bleek vandaag in Straatsburg bij de stemming over een belangrijk pakket maatregelen voor hernieuwbare energie. 

7 reacties

 • Christine Laevers

  5 jaar geleden
  Hernieuwbaar bestaat hier in het departement Indre al sinds de middeleeuwen sinds de boeren van de heer geen bomen mochten kappen. Ze kappen de takken (eik) om de 7 à 8 jaar. De boom krijgt nieuwe takken. Die bomen hebben vaak rare vormen en vormen een uitstekende habitat voor allerlei fauna. Maar ja, het zal te veel werk zijn, zeker ?
 • Mick Mich

  5 jaar geleden
  Voila, dat is dan een betere oplossing dan propere kernenergie...tsss die groene rakkers toch...
 • Conny Van den Bosch

  5 jaar geleden
  En als bomen gerooid worden omdat ze te gevaarlijk worden, moeten de stronken dan in de grond blijven zitten? Of gaan de groene mensen de stronk dan bij hun thuis op de schouw zetten?
 • Theo Van Hoof

  5 jaar geleden
  Wat is er hernieuwbaar aan bomen verbranden? Kan je dezelfde boom 2 keer gebruiken? Hernieuwbaar is geen enkele energiebron. Ondertussen zijn er al honderden bomen verbrand in Langerbrugge, met subsidies.
 • Nils De Vriendt

  5 jaar geleden
  Hout hoort versnippert te worden en dan gewoon laten teren -> minder co2 in de lucht. Helaas is er nu een ecologische trend om het te verbranden en lekker roet te eten als je buiten loopt