AP
Volledig scherm
© AP

Oceanen bedekken 70 procent van onze planeet, maar amper 13 procent is nog wildernis

Oceanen bedekken meer dan 70 procent van onze planeet. Ondanks die "oneindigheid" kan nog amper 13 procent van dat wateroppervlak als wildernis omschreven worden. Met "wildernis" wordt bedoeld: gebied dat door de mens amper tot niet is beroerd. Dat blijkt uit een studie waarover vorsers berichten in het vakblad Current Biology (Hedendaagse Biologie). 

10 reacties

 • Achmed Chokri

  3 jaar geleden
  Wat een flauwe kul! Ik schat dat 70% van dieper dan 500m is. Daar komt niet of nauwelijks! De kustwateren darentegen, inderdaad...
 • cecil atherton

  3 jaar geleden
  Wat een gezeik weer van die do-gooders. Het zal mijne tijd nog wel mee gaan en de tijd die daarna komt ook. De natuur vindt altijd wel zijn evenwicht en als er teveel mensen zijn zullen die gewoon bij bosjes verdwijnen. Maar maak u ook dan geen zorgen, een of andere groene betweter zal dan beginnen mekkeren dat we onder-bevolkt zijn en we dringend 14-jarigen zwanger moeten maken en houden. Wie mij niet gelooft: zie de drie grote mono-theistische religies.
 • kai van nieuwenhove

  3 jaar geleden
  Yes! Nog 13 procent te gaan mensheid !(Statiegeld op plastic NU!)
 • Steve Van der Vekens

  3 jaar geleden
  “Beschouwen we de Noordzee als onze voordeur, dan ziet men een cultuurlandschap...” Wat een onzin is dat man!
 • Ka Ka

  3 jaar geleden
  Niet voor lang.. dat zal helaas 0% worden aan dit tempo, wat zijn mensen rampzalig voor elkaar en de wereld. We kunnen niet eens met wapens beschermde neushoorns beschermen. De rest heeft geen kans.
 1. Doemscenario dreigt bij onvoldoende nieuwe gascentrales: “Activatie afschakelplan in uiterste geval bij winterpiek”
  Play

  Doemscena­rio dreigt bij onvoldoen­de nieuwe gascentra­les: “Activatie afschakel­plan in uiterste geval bij winterpiek”

  Gaat het licht uit in bepaalde delen van ons land als we na de geplande kernuitstap te maken krijgen met een winterpiek? Die vraag dringt zich meer en meer op, nu er niet genoeg gascentrales dreigen te komen. Die nieuwe centrales zijn cruciaal voor het plan van de federale regering om de kerncentrales tegen 2025 te sluiten. Experts waarschuwen voor een mogelijk doemscenario.

Wetenschap & Planeet