Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Nieuwe studie: “Elektrische wagens zijn altijd beter voor milieu, ook als ze dus opgeladen worden met vuile stroom”

Een nieuwe studie heeft een van de grootste mythes rond elektrische wagens ontkracht. Zelfs al worden ze opgeladen met vuile stroom, dan nog blijken ze beter te zijn voor het milieu dan een auto met verbrandingsmotor.

  1. Luchtkwaliteit in Vlaanderen verbetert: “Maar toch ook nog pak werk voor de boeg”

    Luchtkwali­teit in Vlaanderen verbetert: “Maar toch ook nog pak werk voor de boeg”

    De luchtkwaliteit in Vlaanderen verbetert, maar er zullen op het vlak van wegverkeer, landbouw en houtverwarming extra inspanningen nodig zijn om de doelstellingen voor het jaar 2030 te halen. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie van het Vlaams Luchtbeleidsplan 2030. “Dit toont aan dat we op de goede weg zijn om de Vlaamse luchtkwaliteit verder te verbeteren. Er ligt echter ook nog wel heel wat werk op de plank”, zegt minister van Omgeving Zuhal Demir.
  2. Studie: hittegolf in Noord-Amerika zo goed als ondenkbaar zonder klimaatverandering

    Studie: hittegolf in Noord-Amerika zo goed als ondenkbaar zonder klimaatver­an­de­ring

    De extreme hitte die zich voordeed in het westen van Noord-Amerika, met temperaturen die opliepen tot bijna 50 graden, was zonder klimaatverandering zo goed als onmogelijk geweest. Dat blijkt uit een studie van een internationale groep van klimaatonderzoekers. De klimaatverandering heeft de hittegolf in Canada en de VS 150 keer waarschijnlijker gemaakt. Dat meldt het onderzoeksproject World Weather Attribution (WWA).

Wetenschap & Planeet