Een boorplatform op een sleepboot voor de kust van de Amerikaanse staat Washington.
Volledig scherm
Een boorplatform op een sleepboot voor de kust van de Amerikaanse staat Washington. © AP

New York klaagt Shell, BP en ExxonMobil aan voor greenwashing

New York klaagt Shell aan wegens advertenties waarmee het olie- en gasconcern het inwoners van de Amerikaanse metropool zou hebben misleid. Doordat Shell zijn brandstoffen als “schoner” en “groener” aanprees, liet het bedrijf volgens het stadsbestuur na consumenten eerlijk te informeren over de vervuiling die zijn brandstoffen veroorzaakt. De stad sleept om dezelfde reden ook branchegenoten BP en ExxonMobil voor de rechter.

3 reacties

 • Dexter De Grave

  1 jaar geleden
  Dat wordt een interessant proces. Misschien komt nu eindelijk de waarheid over de klimaatwaanzin aan bod.
 • Jean De Grande

  1 jaar geleden
  De linkse meute doet echt zijn uiterste best om de wereldeconomie zo vlug mogelijk te vernietigen. Ze vergeten daarbij dat het rechtse geld waar zij op potverteren OOK eens zal opraken.
 • Wesley De Cock

  1 jaar geleden
  Want de burgemeester weet meer over milieu dan de ingenieurs bij die grote olieconcerns? Dat klinkt een beetje als groen hier: kernenergie slecht, gascentrale goed. En liefst veel windenergie, dan kunnen we groene stroom certificaten betalen! Off topic: waarom breekt de regering contract met particulieren (terugdraaiende teller), maar niet met bedrijven (groene stroom certificaten)? Alleen als dat stopt is groen ook echt goedkoper...
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.

Wetenschap & Planeet