Een boorplatform op een sleepboot voor de kust van de Amerikaanse staat Washington.
Volledig scherm
Een boorplatform op een sleepboot voor de kust van de Amerikaanse staat Washington. © AP

New York klaagt Shell, BP en ExxonMobil aan voor greenwashing

New York klaagt Shell aan wegens advertenties waarmee het olie- en gasconcern het inwoners van de Amerikaanse metropool zou hebben misleid. Doordat Shell zijn brandstoffen als “schoner” en “groener” aanprees, liet het bedrijf volgens het stadsbestuur na consumenten eerlijk te informeren over de vervuiling die zijn brandstoffen veroorzaakt. De stad sleept om dezelfde reden ook branchegenoten BP en ExxonMobil voor de rechter.

2 reacties

 • Jean De Grande

  2 weken geleden
  De linkse meute doet echt zijn uiterste best om de wereldeconomie zo vlug mogelijk te vernietigen. Ze vergeten daarbij dat het rechtse geld waar zij op potverteren OOK eens zal opraken.
 • Wesley De Cock

  2 weken geleden
  Want de burgemeester weet meer over milieu dan de ingenieurs bij die grote olieconcerns? Dat klinkt een beetje als groen hier: kernenergie slecht, gascentrale goed. En liefst veel windenergie, dan kunnen we groene stroom certificaten betalen! Off topic: waarom breekt de regering contract met particulieren (terugdraaiende teller), maar niet met bedrijven (groene stroom certificaten)? Alleen als dat stopt is groen ook echt goedkoper...
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

Wetenschap & Planeet