De ‘Coradia iLint’ zal na Duitsland ook in Nederland getest worden.
Volledig scherm
De ‘Coradia iLint’ zal na Duitsland ook in Nederland getest worden. © EPA

Nederland test waterstoftrein tussen Groningen en Leeuwarden

Tussen de Nederlandse steden Groningen en Leeuwarden zal begin volgend jaar een trein rijden die wordt voortgestuwd door waterstofcellen. Het gaat om een proef van twee weken waarbij een emissieloze trein met snelheden tot wel 140 kilometer per uur over het spoor moet razen.

9 reacties

 • Alfons Hendrickx

  2 jaar geleden
  Hopelijk word dat de toekomst voor energie en stoppen de de gedachten over electr vervoer we komen nu al tekort aan electr en de prijs zal ook beter zijn
 • Albert Hendrix

  2 jaar geleden
  Waterstof is de toekomst.
 • Nik Scherens

  2 jaar geleden
  Top, waterstof zal het worden in de toekomst. Electische wagens met baterijen zal niet lukken, te weinig grondstoffen voor batterijen. Nog net even zoeken hoe ze dit nog kunnen belasten, want waterstof zouden we thuis zelf kunnen maken.
 • Davey Elberts

  2 jaar geleden
  Wat een onzin dit allemaal. Steek dat geld liever in belangrijkere zaken. De treinen rijden al allemaal elektrisch en dat is wat mij betreft al wel prima.
 • heinz wolf

  2 jaar geleden
  Duitsland, Zweden en nu ook Nederland hebben [al dan niet zeer laat] begrepen dat dit voor de nabije toekomst het enig goede alternatief is. De technische plannen liggen al zeker tien [verloren] jaren in de schuif van de auto industrie, maar die had en heeft nog steeds andere interesses.

Wetenschap & Planeet