Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Natuurpunt wil grondig natuurherstelbeleid na verwoestende brand in Brecht: “Geen schietoefeningen van april tot september”

Na de felle brand op het Groot Schietveld in Brecht en Wuustwezel roept Natuurpunt op tot een grondig natuurherstelbeleid en een waterdicht preventief beleid om het heidegebied te herstellen. Het terugdringen van het pijpenstrootje, dat voor steeds meer kurkdroog gras zorgt in het heidegebied, zou daarbij kunnen helpen, net als een sperperiode voor militaire oefeningen.

26 reacties

 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Dan zullen ze hun beleid dat ze nu voeren grondig moeten om gooien. In en de plaats van elk bos dat ze in handen krijgen, om te beheren te kappen zullen ze bossen moeten aan planten. Want echte bossen branden minder snel dan heide en gras vlakte die zij overal willen aanleggen waar nu gevarieerd bos staat.
 • Ronny Ooms

  2 jaar geleden
  Allemaal de schuld van natuurpunt. Bij gebrek aan onderhoud door natuurpunt ontstaat er veel wildgroei en hoog gras. Als ze een schietveld willen onderhouden dienen er regels te volgen en het terrein te laten liggen voor wat het is. Maaien, snoeien en brandgangen zijn zo een van die vereisten.
 • Gerard Teeuws

  2 jaar geleden
  Natuurpunt denkt dat gans Belgie van hun is.
 • Patrick Wallaert

  2 jaar geleden
  Dit is en blijft een Militair domein . Natuurpunt en ANB helpen Defensie dit gebied te beheren wat een goede zaak is . Maar meer en meer willen ze overal hun heerschappij laten gelden . Dit is ook te merken in andere Militaire gebieden zoals Leopoldsburg waar je in bepaalde gebieden in het Militair domein al totaal niet meer in mag ook als Militair . Wel straf dat je van April tot eind september niet meer zou mogen schieten in een Militair domein wat er toch voor voorzien is denk ik dan .
 • Liliane Coeckx

  2 jaar geleden
  Natuurpunt dat is dat gesubsidieerde clubje dat overal de bomen kappen om er heide en poelen van te maken. Gevolg bij de minste droogte branden. Stop die groene waanzin en hun dictatuur .Nu gaan ze zich moeien met militair domein afgebrande grond herstelt zich zelf. Dat wisten de boeren vroeger al nu moeten ze studeren om daarna grote onzin uit te kramen.