Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Natuurpunt wil grondig natuurherstelbeleid na verwoestende brand in Brecht: “Geen schietoefeningen van april tot september”

Na de felle brand op het Groot Schietveld in Brecht en Wuustwezel roept Natuurpunt op tot een grondig natuurherstelbeleid en een waterdicht preventief beleid om het heidegebied te herstellen. Het terugdringen van het pijpenstrootje, dat voor steeds meer kurkdroog gras zorgt in het heidegebied, zou daarbij kunnen helpen, net als een sperperiode voor militaire oefeningen.

25 reacties

 • Ronny Ooms

  5 dagen geleden
  Allemaal de schuld van natuurpunt. Bij gebrek aan onderhoud door natuurpunt ontstaat er veel wildgroei en hoog gras. Als ze een schietveld willen onderhouden dienen er regels te volgen en het terrein te laten liggen voor wat het is. Maaien, snoeien en brandgangen zijn zo een van die vereisten.
 • Gerard Teeuws

  5 dagen geleden
  Natuurpunt denkt dat gans Belgie van hun is.
 • Patrick Wallaert

  5 dagen geleden
  Dit is en blijft een Militair domein . Natuurpunt en ANB helpen Defensie dit gebied te beheren wat een goede zaak is . Maar meer en meer willen ze overal hun heerschappij laten gelden . Dit is ook te merken in andere Militaire gebieden zoals Leopoldsburg waar je in bepaalde gebieden in het Militair domein al totaal niet meer in mag ook als Militair . Wel straf dat je van April tot eind september niet meer zou mogen schieten in een Militair domein wat er toch voor voorzien is denk ik dan .
 • Maria Wijnants

  5 dagen geleden
  Natuurpunt dat is dat gesubsidieerde clubje dat overal de bomen kappen om er heide en poelen van te maken. Gevolg bij de minste droogte branden. Stop die groene waanzin en hun dictatuur .Nu gaan ze zich moeien met militair domein afgebrande grond herstelt zich zelf. Dat wisten de boeren vroeger al nu moeten ze studeren om daarna grote onzin uit te kramen.
 • Jozef Van Mellaert

  1 week geleden
  Natuurpunt wil een herstel beleid, weten ze daar niet dat de natuur zichzelf herteld ? Het is niet de eerste heide die in België afbrand. daar is in het verleden niets aan hersteld.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein

Wetenschap & Planeet