De rivier de Po heeft in 70 jaar nog nooit zo laag gestaan. In Boretto is zelfs de rivierbedding zichtbaar, met al haar scheuren. Klimaatexpert Jill Peeters licht toe.
Volledig scherm
PREMIUM
De rivier de Po heeft in 70 jaar nog nooit zo laag gestaan. In Boretto is zelfs de rivierbedding zichtbaar, met al haar scheuren. Klimaatexpert Jill Peeters licht toe. © AP/Photo News

Na tragedie in Alpen: klimaatopwarming slaat harder toe dan ooit in Italië. “Natuur wordt vernietigd door ons krankzinnig gedrag”

De Marmolada, ‘koningin van de Dolomieten’ en symboolberg voor klimaatwetenschappers, heeft zeker zeven doden geëist na een enorme lawine. In het noorden van Italië was het nooit eerder zo droog. De regering wil de noodtoestand uitroepen. “Het is ochot 4 juli. Het warmste moet nog komen”, zegt VTM-weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters.

132 reacties

 • Marko Decandt

  4 weken geleden
  En weer wordt er vooral op de gewone mensen geschoten. Trouwens, steeds als ze zeggen het is geleden sinds... dat het nog zo warm geweest is. Nooit opgevallen dat vaak sinds begin 1900 was? Wel vreemd dat het dan eigenlijk ook zo warm was toen, toen er totaal nog geen klimaatopwarming was? Hoe kan dat? Heb ooit een mail gehad met alle jaren dat er hittegolven waren, verschoten hoe veel en hoe lang geleden ook, van voor 1900 zelf.
 • Joseph Peulen

  4 weken geleden
  we zijn gewoon met teveel op aarde en de natuur zal er zelf wel voor zorgen dat dit een stuk minder gaat worden, de slachtoffers hebben dan pech. als we maar met de helft zouden zijn hebben we ook maar de helft voedsel, grondstoffen, uitstoot enz. De grootste schuldigen zijn de godsdiensten (dit mag niet van onze godsdienst is de grootste drogreden) en de dictators (ook multinationals want daar zitten ook dictators aan de macht) die alles loochenen voor eigen gewin
 • Rene Van Roosbroeck

  1 maand geleden
  Jo Seykens We moeten terug naar de basisbehoeften, douchen hoeft niet elke dag, vroeger 2 x per week, enz. En de natuur veranderd konstant en natuurlijk zal dit een grote impact hebben op de mensheid, de regering gaat dit niet even oplossen met op alles en nog wat belastingen te innen, De natuur zal altijd herstellen en de mensheid zal moeten ondergaan.
 • Marc Puystiens

  1 maand geleden
  Veronica Voorhelst, klimaatgordels hebben altijd verschoven, maar niet op een paar 100 jaar. En dat is wel nieuw onder de zon. Net die kortzichtigheid en de hebzucht zal ons nekken. Als ik rond me kijk wat we met land en zee allemaal uitspoken, halen we het gewoon niet. Period.
 • Veronica Voorhelst

  1 maand geleden
  De klimaatgordels verschuiven. Dat hebben ze altijd al gedaan. Echt niks nieuws onder de zon.

Wetenschap & Planeet