De Spaanse premier bracht maandag een bezoek aan het getroffen gebied.
Volledig scherm
De Spaanse premier bracht maandag een bezoek aan het getroffen gebied. © ANP / EPA

Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcrisis

Spanje is dit jaar ongewoon vroeg getroffen door een eerste grote bosbrand. Spaans premier Pedro Sánchez waarschuwde dan ook voor de door mensen veroorzaakte klimaatopwarming. “Die klimaatcrisis bestaat echt. En ze veroorzaakt drama’s en schade, zoals we hier momenteel ondervinden”, verklaarde de socialistische premier maandag bij een bezoek aan het getroffen gebied. “Het gaat niet over de toekomst, maar om een actuele en zeer urgente crisis”.

12 reacties

 • Peter Buyck

  2 maanden geleden
  Inderdaad, de klimaatopwarming is al bezig sedert de ijstijd. Is het echt duurzaam om bomen te vervangen door windmolens omdat een boek 'een aanval is op de ecologie' vs een informaticanetwerk om een e-mail te kunnen herlezen...
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Voor diegenen die niet weten hoeveel 4000 hectares is, het zijn dus ong. 4000 voetbalvelden.
 • Martine Verhulst

  2 maanden geleden
  Dat bosbranden dikwijls onstaan door onvoorzichtigheid van de mensen zoals wegkippen van sigaretten, heeft niets met klimaat te maken.
 • wesley netnem

  2 maanden geleden
  Men begrijp het niet ...er is niets meer aan dat Klimaat te veranderen dat lig niet in de macht van de Mensheid ! Die opwarming is al minstens 11.000 j, van de laatste ijstijd bezig ..Die opwarmingen en afkoel periodes komen om de X aantal jaren terug omdat ze een natuurlijke cyclus zijn van onze planeet !! Ooit stonden er Tropische bomen op de N-Pool en was de gem. Tem op aarde 24°C !
 • Ellen Debord

  2 maanden geleden
  Heeft niets met klimaatopwarming te maken.