Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Mogelijk boetes voor luchtkwaliteit in Antwerpen en Brussel

De luchtvervuiling in Antwerpen en Brussel is te groot, vindt Europa, voornamelijk door het grote aantal dieselwagens in ons land. In beide steden wordt het maximum van 40 microgram stikstofdioxide per kubieke meter overtreden. Greenpeace vindt dat België zich te veel verschuilt achter het dieselgate-schandaal, "terwijl al lang geweten is dat dieselwagens te veel uitstoten".

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Fietsbrug over de Schelde en fietssnelwegen. Met deze plannen wil Groen lucht in Antwerpen gezonder maken
  Antwerpen

  Fietsbrug over de Schelde en fietssnel­we­gen. Met deze plannen wil Groen lucht in Antwerpen gezonder maken

  In het stadhuis in Antwerpen heeft oppositiepartij Groen vandaag een petitie met zowat 2.000 handtekeningen afgeleverd om meer inspanningen voor gezonde lucht te eisen van het stadsbestuur. Als suggestie heeft Groen een actieplan met dertig punten klaar, gaande van het fors uitbreiden van de lage-emissiezone tot grote infrastructuurprojecten zoals een Ringspoor en/of Singeltram en meer fietssnelwegen.