Volledig scherm
© Opération Mer Propre

Milieuorganisaties slaan alarm om ‘corona-afval’ in oceanen

Momenteel is het sowieso al slecht gesteld met de vervuiling van onze oceanen, maar milieuorganisaties vrezen dat het door de wereldwijde corona-uitbraak nog veel erger zal worden. Tussen het afval, dat een bedreiging vormt voor het zeeleven, bevinden zich nu immers steeds vaker mondmaskers en latex handschoenen.

14 reacties

 • Andrea Claes

  8 maanden geleden
  Emiel: die worden niet noodzakelijk rechtstreeks in de zee gegooid maar komen er op de lange duur wel in terecht via riolen, rivieren,... net omdat iedereen alles maar op de grond gooit. En rommel die in de buurt van de kust rondslingert, kan zo de zee in waaien.
 • Emiel Waeterslagers

  8 maanden geleden
  Wel, ik vraag me af : wie van de lezers hier, heeft ooit al plastiek of mondmaskers in zee gegooid? Niemand... Je zou bijna gaan denken dat het die duikers zelf zijn, die het daar eerst leggen om dan te filmen als ze het oprapen. Fake News?
 • Eric Roeloffzen

  9 maanden geleden
  Raar dat men nooit geen gsm of andere waardevolle zaken vind. Maar ja die zit 24/7 aan hun lijf geplakt, want ze moeten dag en nacht bereikbaar zijn, heel belangrijke mensen.
 • Tim Peeters

  9 maanden geleden
  Beste Jos dan werk je nog niet bij de groendienst.op den duur wordt je zo gelaten bij het opkuisen van andermans vuiligheid in Nederland of Duitsland zie je dit niet.
 • Wouter Van de Walle

  9 maanden geleden
  Plastiek is niet het probleem, wel wat mensen er mee doen
 1. Oceanen kunnen in 30 jaar tijd volledig herstellen, mits uitgebreide maatregelen

  Oceanen kunnen in 30 jaar tijd volledig herstellen, mits uitgebrei­de maatrege­len

  Door overbevissing, vervuiling en vernietiging van kustgebieden heeft de mensheid de oceanen en het zeeleven de voorbije jaren enorme schade berokkend. Succesvolle natuurbehoudprojecten tonen echter aan dat de wereldzeeën momenteel nog erg veerkrachtig zijn. Daar moet nu op ingespeeld worden, zeggen de auteurs van een internationale studie, die gepubliceerd werd in het vakblad Nature. Mits de nodige inspanningen kan het zeeleven in de oceanen volgens de auteurs tegen 2050 weer volledig hersteld zijn.
 2. Greta Thunberg en Anuna De Wever ondervragen premier De Croo over Belgische klimaatbeleid

  Greta Thunberg en Anuna De Wever ondervra­gen premier De Croo over Belgische klimaatbe­leid

  De vier jonge klimaatactivisten Greta Thunberg, Luisa Neubauer, Adélaïde Charlier en Anuna De Wever hebben vandaag om 18 uur een online ontmoeting met premier Alexander De Croo (Open Vld). Daarin zullen ze hem ondervragen over het huidige Belgische klimaatbeleid. Hun afspraak met De Croo komt er ter gelegenheid van een open brief die de klimaatjongeren in 2020 aan de wereldleiders hebben gericht.
 1. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

 2. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt

Wetenschap & Planeet