(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP

Milieuorganisaties eisen aanpassing stikstofakkoord

Een coalitie van milieuorganisaties tekent bezwaar aan tegen het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. Ze vreest dat sommige maatregelen hun doel voorbijschieten, meldt De Morgen.

27 reacties

 • Rudy Horré

  2 maanden geleden
  Demir zegt dat ze een akkoord heeft. Of heeft ze een voorstel dat ze wil doordrukken?
 • Nicole Vogelaere

  2 maanden geleden
  Stel je voor al de mais, gras en weide die vrij zou komen om graan te verbouwen en zaden voor eigen consumptie. Afhankelijkheid van vlees is enkel een luxe, afhankelijk van Oekraïne hoeven we niet te zijn, iedereen betaald de meerprijs nu omdat men vlees en melk noodzakelijk vind. Dit word steeds meer achterhaald de wereld zal er anders uit gaan zien. We zullen wel moeten om de groeiende wereldbevolking en de dreigende honger door klimaatvervuiling op te lossen.
 • victor vandesande

  2 maanden geleden
  In de noorderkempen al bewezen: het merendeel van de stikstof komt overgewaaid uit Nederland en Duitsland. Wat ga je daaraan doen Demir? De buren beboeten en hun gezonde bedrijven sluiten? Ze zullen eens lachen.
 • freddy vandersmissen

  2 maanden geleden
  Als zelfs het Saharazand tot hier geraakt zal dat met stikstof ook wel lukken zeker . Druppel op roodgloeiende plaat in Belgie.
 • DANIELLA CAUWENBERGHS

  2 maanden geleden
  hier produceren en hier consumeren, niks is milieuvriendelijker. Dus geen camions uit spanje of maroco met vlees en groeten. Pluspunt is in eigen eten voorzien dit leert ons Oekraine
 1. VIDEO. Bezorgde landbouwers geven Demir mierenlokdoosje tijdens bezoek aan Tielt
  Tielt

  VIDEO. Bezorgde landbou­wers geven Demir mierenlok­doos­je tijdens bezoek aan Tielt

  Minister van omgeving Zuhal Demir (N-VA) was vrijdagavond te gast in Tielt voor een gespreksavond van de lokale N-VA. Landbouwers uit de regio die zich al langer zorgen maken over de gevolgen van het stikstofakkoord confronteerden de minister op de parking van de Europahal. Het kwam tot een stevige, maar beschaafde discussie. De landbouwers hadden ook een piepklein extraatje mee voor de minister.

Wetenschap & Planeet