De app ‘Belair’.
Volledig scherm
De app ‘Belair’. © BELGAONTHESPOT

Meet nu gratis de luchtkwaliteit in je straat met nieuwe app

Wie een smartphone heeft, kan met een nieuwe app van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in realtime de luchtkwaliteit opvragen. "Belair" werd vandaag gelanceerd door Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Op elke locatie in België beoordeelt de app de actuele luchtkwaliteit en de impact op je gezondheid.

6 reacties

 • Guido De hornois

  4 jaar geleden
  Je moet de commentaren eens lezen op Google Play Store deze app.wordt met de grond gelijk gemaakt, heb deze dan ook niet geïnstalleerd. Werk aan de winkel dus voor de ontwikkelaars
 • Hans Schoen

  4 jaar geleden
  Wat dan? Als het bvb slecht is. verhuizen?
 • DIRK RASSCHAERT

  4 jaar geleden
  Inderdaad, en we weten hoe "correct" die metingen verlopen! De luchtkwaliteit zal volgende week wel erg verslechten aangezien de wind uit het Oosten gaat komen (Ruhrgebied)! Dus wij maar milieutaksen afdokken voor een ander zijn vuiligheid. Oplossing : meetpunten langs de landsgrenzen zetten en meten welke smeerlappen langs deze weg ons land ingeblazen wordt waarvoor wij dan door de EU beboet worden!?
 • Stefaan Hemeleers

  4 jaar geleden
  Ik wilde de app wel eens downloaden, maar heb na het lezen van de reviews er toch maar van afgezien .. Blijkbaar helemaal niet (goed) getest en werkt voor geen meter ...
 • gert lans

  4 jaar geleden
  En wat is het nut hiervan ? Als de luchtkwaliteit slecht is stoppen met ademen zeker ?! Belachelijke uitvinding van de groene zeker !
 1. Hogeschool zet sensoren op stadsbomen in Sint-Niklaas: “Wisselwerking tussen stadsbomen en hun omgeving onderzoeken”

  Hogeschool zet sensoren op stadsbomen in Sint-Niklaas: “Wisselwer­king tussen stadsbomen en hun omgeving onderzoe­ken”

  Onderzoekers van hogeschool Odisee willen het bomenbestand in de stadskern van Sint-Niklaas nauwkeurig opvolgen. Daarvoor gaan ze tal van bomen uitrusten met temperatuur- en bewegingssensoren. “Zo willen we een beter zicht krijgen op de wisselwerking tussen stadsbomen en hun omgeving”, klinkt het bij Odisee. Stadsbewoners kunnen ook zelf hun bomen uitrusten met de sensoren. En er liggen ook plannen op tafel om het project uit te rollen in Gent en Beveren.
 2. Zonder maatregelen stijgt CO2-uitstoot Europese luchtvaart naar 188 miljoen ton per jaar
  7

  Zonder maatrege­len stijgt CO2-uit­stoot Europese luchtvaart naar 188 miljoen ton per jaar

  Door de pandemie is het aantal aankomende en vertrekkende vluchten op Europese luchthavens de voorbije twee jaar fors gedaald, maar op lange termijn dreigt het aantal vluchten te stijgen tot 12,2 miljoen per jaar in 2050. Tenzij de luchtvaartsector prioritair werk maakt van milieumaatregelen, dreigt de CO2-uitstoot navenant te stijgen: tot 188 miljoen ton per jaar. Dat staat in een nieuw milieurapport.
 1. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
  HLN Shop

  Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

  Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 3. Grote stijging zeespiegel nu onvermijdelijk door smeltende Groenlandse ijskap: “We staan met één voet in het graf”

  Grote stijging zeespiegel nu onvermijde­lijk door smeltende Groenland­se ijskap: “We staan met één voet in het graf”

  De smelting van de Groenlandse ijskap zal wereldwijd leiden tot een onvermijdelijke stijging van het zeeniveau met minstens 27 centimeter. Ongeacht welke maatregelen we nu nog treffen om de klimaatverandering het hoofd te bieden, we staan “met één voet in het graf”, zegt Jason Box, glacioloog en hoofdauteur van de studie die werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Climate Change.