De app ‘Belair’.
Volledig scherm
De app ‘Belair’. © BELGAONTHESPOT

Meet nu gratis de luchtkwaliteit in je straat met nieuwe app

Wie een smartphone heeft, kan met een nieuwe app van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in realtime de luchtkwaliteit opvragen. "Belair" werd vandaag gelanceerd door Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Op elke locatie in België beoordeelt de app de actuele luchtkwaliteit en de impact op je gezondheid.

6 reacties

 • Guido De hornois

  4 jaar geleden
  Je moet de commentaren eens lezen op Google Play Store deze app.wordt met de grond gelijk gemaakt, heb deze dan ook niet geïnstalleerd. Werk aan de winkel dus voor de ontwikkelaars
 • Hans Schoen

  4 jaar geleden
  Wat dan? Als het bvb slecht is. verhuizen?
 • DIRK RASSCHAERT

  4 jaar geleden
  Inderdaad, en we weten hoe "correct" die metingen verlopen! De luchtkwaliteit zal volgende week wel erg verslechten aangezien de wind uit het Oosten gaat komen (Ruhrgebied)! Dus wij maar milieutaksen afdokken voor een ander zijn vuiligheid. Oplossing : meetpunten langs de landsgrenzen zetten en meten welke smeerlappen langs deze weg ons land ingeblazen wordt waarvoor wij dan door de EU beboet worden!?
 • Stefaan Hemeleers

  4 jaar geleden
  Ik wilde de app wel eens downloaden, maar heb na het lezen van de reviews er toch maar van afgezien .. Blijkbaar helemaal niet (goed) getest en werkt voor geen meter ...
 • gert lans

  4 jaar geleden
  En wat is het nut hiervan ? Als de luchtkwaliteit slecht is stoppen met ademen zeker ?! Belachelijke uitvinding van de groene zeker !
 1. Hogeschool zet sensoren op stadsbomen in Sint-Niklaas: “Wisselwerking tussen stadsbomen en hun omgeving onderzoeken”

  Hogeschool zet sensoren op stadsbomen in Sint-Niklaas: “Wisselwer­king tussen stadsbomen en hun omgeving onderzoe­ken”

  Onderzoekers van hogeschool Odisee willen het bomenbestand in de stadskern van Sint-Niklaas nauwkeurig opvolgen. Daarvoor gaan ze tal van bomen uitrusten met temperatuur- en bewegingssensoren. “Zo willen we een beter zicht krijgen op de wisselwerking tussen stadsbomen en hun omgeving”, klinkt het bij Odisee. Stadsbewoners kunnen ook zelf hun bomen uitrusten met de sensoren. En er liggen ook plannen op tafel om het project uit te rollen in Gent en Beveren.
 1. Rapport: jaarlijks 189 miljoen slachtoffers van extreem weer in ontwikkelingslanden

  Rapport: jaarlijks 189 miljoen slachtof­fers van extreem weer in ontwikke­lings­lan­den

  Sinds 1991 zijn elk jaar gemiddeld 189 miljoen mensen in ontwikkelingslanden slachtoffer geworden van extreem weer. Dat stelt een rapport van de organisatie Loss & Damage Collaboration vandaag. Het rapport berekent ook dat de mondiale industrie voor fossiele brandstoffen tussen 2000 en 2019 zo'n 30 biljoen dollar (tevens 30 biljoen euro) winst maakte, terwijl in dezelfde periode de kosten van klimaatschade in 55 van de meest klimaatkwetsbare landen in de wereld opliepen tot 525 miljard dollar.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.