Marisa Papen in IJsland.
Volledig scherm
Marisa Papen in IJsland. © Plastic Sushi

Marisa Papen maakt nieuw fotoproject over klimaatopwarming: “Iedereen steekt eigenlijk een beetje zijn gezicht weg”

Voor haar nieuwste project trok naaktiviste Marisa Papen naar IJsland, waar ze zich liet fotograferen in de weidse, ijskoude natuur. De verbluffende foto’s werden samen verwerkt in een agenda en de opbrengst gaat ook dit keer weer naar het goede doel. Een tof pakje voor onder de kerstboom, maar wie denkt dat het hem enkel om wat mooie plaatjes te doen is, heeft het mis. Papen heeft een missie: ze wil de wereld wakker schudden en aanzetten tot actie voor het klimaat. Ze liet zich voor de gelegenheid ook van haar meest poëtische kant zien.

24 reacties

 • jean pierre rooseleir

  1 jaar geleden
  Marisa, denk je nu echt dat je de mooiste bent. Heb respect voor de cultuur van andere landen.
 • Elisa deJong

  1 jaar geleden
  Denk dat reactie van den Dikke klopt. Wat milieu problemen aangaat, het is al over 12 uur ... echter proberen we nog eea. Maar als we serieus waren in dit mega probleem, zouden we idd vakantie reizen stopzetten etc etc
 • Jef Timmermans

  1 jaar geleden
  Als ik de foto's van Marisa zie, dan krijg ik een warm gevoel en kan de kamerthermostaat gerust enkele graden naar beneden. Dat is de bijdrage van Marisa tegen de klimaatopwarming. Alle beetjes helpen.
 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Lucien,de huidige opwarming is enkel door toedoen van de mens,gezien we volgens de normale zonnecyclus nu in een 4 eeuwen lange kleine ijstijd hoorde te zitten. (zie site zonneactiviteit).We zaten nu normaal in een wereldt° vergelijkbaar met het maunder-minimum.
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  hoe zot kunt ge zijn om zelf te geloven dat ge op uw eentje iets aan het klimaat gaat veranderen met in uw bloodje voor de camera te staan ?
 1. Natuurpunt wil grondig natuurherstelbeleid na verwoestende brand in Brecht: “Geen schietoefeningen van april tot september”
  25

  Natuurpunt wil grondig natuurher­stel­be­leid na verwoesten­de brand in Brecht: “Geen schietoefe­nin­gen van april tot september”

  Na de felle brand op het Groot Schietveld in Brecht en Wuustwezel roept Natuurpunt op tot een grondig natuurherstelbeleid en een waterdicht preventief beleid om het heidegebied te herstellen. Het terugdringen van het pijpenstrootje, dat voor steeds meer kurkdroog gras zorgt in het heidegebied, zou daarbij kunnen helpen, net als een sperperiode voor militaire oefeningen.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan

Wetenschap & Planeet