Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat 74.942 mensen medicatie tegen klontervorming terugbetaald kregen. 227.861 mensen dienden een chirurgische ingreep in het kader van een trombose te ondergaan.
Volledig scherm
Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat 74.942 mensen medicatie tegen klontervorming terugbetaald kregen. 227.861 mensen dienden een chirurgische ingreep in het kader van een trombose te ondergaan. © Photonews

Luchtverontreiniging verhoogt kans op beroerte en hartinfarct

Wie blootgesteld wordt aan verhoogde concentraties fijn stof heeft meer kans op beroertes of hartinfarcten. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Universiteit Hasselt, gezondheidscentrum Sciensano en het Intermutualistisch Agentschap (IMA). Het onderzoek is eind vorig jaar gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Environmental Pollution’.

7 reacties

 • Jeroen Sterkens

  1 maand geleden
  Dat ze eens iets doen aan al die vervuilende houtkachels. In een tijd waar onze huizen kleine groene overgeisoleerde fabriekjes dienen te zijn, is dit echt niet meer van deze tijd. We zitten thuis hopen fijn stof binnen te zuigen, lekker zeg..
 • Yves Steenssens

  2 maanden geleden
  Niemand spreekt over onze astronomische winstobjecten en evenredig de energiekosten : Automomentkeuring(sedert 1948) - LEZ - Rijscholen -Eco handel -Certificaten handel - Lichten aan rijden - Globalisatie - Luchtvaart subsidie : deze pandemie oorzaak van deze astronomische beschadiging van de planeet werd reeds voorspeld in 1981, nog zonder de globalisatie toen (Crossing Berlin) - hypocrisie ten top
 • Ernest Michielsen

  2 maanden geleden
  Als de auto als ^normaal^ wordt bestempeld omdat het veel opbrengt aan de staatskas blijft alles het zelfde.
 • Marco Maerten

  2 maanden geleden
  Ronny Biesen,wat is er eigenlijk nog meer nodig om mensen zoals u duidelijk te maken dat luchtverontreiniging van welke bron ook,jaarlijks in Belgie 9000 mensen voortijdig doet sterven. Laten we dit eens een gezicht geven,dan wil dat zeggen dat bv 30 volle airbussen per jaar in Belgie neerstorten...9000 doden. Nu duidelijk?
 • Marc Van Den Berghe

  2 maanden geleden
  Beste mensen, het zijn gewoon de houtkacheltjes die op hun zenuwen werken. Terwijl je houtkachel je huis warm houd draaien de tellertjes niet en daar wringt het schoentje! Mocht het echt voor onze gezondheid zijn dan zou het logisch zijn om eerst de sterk vervuilende schepen aan te pakken.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw

Wetenschap & Planeet