Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © getty

Luchtverontreiniging is nog steeds te hoog in grote delen van EU

Veel inwoners van de Europese Unie ademen dagelijks onaanvaardbaar hoge niveaus van verontreinigende stoffen in de lucht in. Dat blijkt uit nieuwe gegevens die het Europees Milieuagentschap (EEA) vandaag heeft vrijgegeven.

 1. Steeds meer klachten over zonnepanelen die uitvallen als de zon schijnt
  Play

  Steeds meer klachten over zonnepane­len die uitvallen als de zon schijnt

  Netbeheerder Fluvius ontving dit jaar al 2.397 klachten over uitvallende zonnepanelen. Dat is 65 procent meer dan vorig jaar. Oppositiepartij Groen vindt dat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) zelf de regie in handen moet nemen om het probleem op te lossen. “Je kan niet uitleggen aan mensen dat duurzame energie de toekomst is, terwijl zonnepanelen uitvallen als de zon schijnt”, zegt Vlaams parlementslid Staf Aerts.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Cardioloog haalt milieueffectenrapport rond omvorming R4 onderuit: “Enige goede oplossing ligt onder de grond”
  PREMIUM
  Zelzate

  Cardioloog haalt milieuef­fec­ten­rap­port rond omvorming R4 onderuit: “Enige goede oplossing ligt onder de grond”

  Marc Goethals, cardioloog bij het hartcentrum van OLV Aalst en specialist in het effect van hinderlijk geluid op de gezondheid, haalt het milieueffectenrapport rond de omvorming van de R4 in Zelzate compleet onderuit. Volgens Goethals moet Vlaanderen op zoek naar een andere oplossing en die ligt volgens hem onder de grond. “Het wonen vlakbij verkeer maakt mensen ziek, de enige oplossing is om het verkeer en de wijken van elkaar te scheiden”, zegt hij. Volgens Vlaanderen heeft de omvorming wel degelijk een positief effect op de omgeving, de verkeersveiligheid en de mobiliteit in de regio.

Wetenschap & Planeet