Reporters / Cover Images
Volledig scherm
© Reporters / Cover Images

Luchtvaart moet tegen 2050 klimaatneutraal zijn

De Internationale Burgerluchtvaartorganisatie ICAO is vrijdag overeengekomen dat de luchtvaartsector tegen 2050 klimaatneutraal moet zijn. Het gaat om een historisch akkoord, klinkt het bij de organisatie die lid is van de Verenigde Naties.

  1. België ondertekent pleidooi om uitstoot van overheid tot nul te herleiden: “Eindtekst van klimaattop staat echter nog nergens”

    België onderte­kent pleidooi om uitstoot van overheid tot nul te herleiden: “Eindtekst van klimaattop staat echter nog nergens”

    Federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) heeft op de klimaatconferentie COP27 in het Egyptische Sharm-el-Sheikh haar handtekening gezet onder het ‘Net-Zero Government Initiative’. Dat initiatief, dat uitgaat van de Verenigde Staten, verenigt negentien landen en heeft tot doel om de uitstoot van de overheid tegen ten laatste 2050 netto tot nul te herleiden. “De algemene eindtekst van de klimaattop staat echter nog nergens”, laat de Belgische delegatieleider Peter Wittoeck weten.
  2. Iederéén heeft zo’n zak vol met zakken, maar Nederlander Jasper heeft een oplossing: “Albert Heijn, mag ik ze aan je teruggeven?”

    Iederéén heeft zo’n zak vol met zakken, maar Nederlan­der Jasper heeft een oplossing: “Albert Heijn, mag ik ze aan je teruggeven?”

    Het overkomt iedereen: oei, een boodschappentas vergeten mee te nemen naar de supermarkt. Of oei, wat meer gekocht dan in mijn zakken past en geen dozen te zien. Dan moet je noodgedwongen aan de kassa nog maar eens een nieuwe herbruikbare plastic zak kopen, met als resultaat een groeiende berg van zakken thuis. Nederlander Jasper van ‘t Wel (24) vindt dat heel vreemd. Hij gaat nu viraal met een opvallend idee: “Appie (bijnaam voor Albert Heijn, red.), mag ik alsjeblieft mijn zak vol zakken aan je teruggeven?”, schrijft hij in een post op LinkedIn. Intussen is de Nederlander al uitgenodigd op het hoofdkantoor van Albert Heijn.