Varkens op een boerderij.
Volledig scherm
PREMIUM
Varkens op een boerderij. © Getty Images/Bloomberg Creative

Leuvense hoogleraar maakt de berekening: “Zonder afbouw van de veestapel halen we milieudoelen nooit”

Minder koeien, varkens en kippen om milieuproblemen onder controle te krijgen. In een nieuw scenario van de Leuvense hoogleraar Wannes Keulemans kan 80.000 hectare landbouwgrond vrijkomen. “De Vlaamse strategie is: het probleem zolang mogelijk negeren.”

80 reacties

 • André Van Elslande

  3 weken geleden
  De natuur kan men niet bedriegen ! Economische wetten worden bedrogen door de mensen !
 • Jan Verbinnen

  1 maand geleden
  Minder mensen, gevolg minder vee en minder mest. Waar wachten we op geen kindergeld vanaf 2de kind. Extra belasting vanaf 4 de kind. Als je dit doet vanaf 2023 dan kan niemand zeggen dat hij het niet wist. Alleen zal België niet veel impact hebben.
 • Jo Peeters

  1 maand geleden
  Minder of geen vlees eten!
 • christiane dewaele

  2 maanden geleden
  Die woont zeker in t stad. Onze veestapel afbouwen en dan het vlees overvliegen uit landen waar het er niet op aan komt dat de dieren bijna uit zich zelf gecrepeerd zijn voor ze geslacht worden en wat met de uitstoot van vliegtuigen en het vervoer om het vlees bij de consument te brengen. Boeren faHet best is gebruik maken van de korte keten en eten wat we in Belgie zelf kunnen kweken.
 • Daniel Meuleman

  2 maanden geleden
  Zonder afbouw van de mensenstapel komt het zeker niet goed maar dat laat die professor niet uit zijn mond komen en daar spreken onze politiekers ook niet over. Dat is nochtans de enige reden, we zijn met teveel op deze wereld en de mensenstapel groeit nog altijd aan.
 1. Elon Musk en Braziliaanse overheid willen strijd tegen ontbossing in Amazonewoud aangaan

  Elon Musk en Braziliaan­se overheid willen strijd tegen ontbossing in Amazone­woud aangaan

  De Braziliaanse overheid en Elon Musk, topman van het automerk Tesla en het ruimtevaartbedrijf SpaceX, hebben elkaar gesproken over een mogelijke samenwerking voor het behoud van het Amazonewoud. De Braziliaanse minister van Communicatie Fábio Faria had het met Musk over de inzet van satelliettechnologie van Starlink en SpaceX. Die technologie zou kunnen worden ingezet om ontbossing en illegale bosbranden te controleren en tegen te gaan.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.

Wetenschap & Planeet