Volledig scherm
© EPA

“Leidinggevenden bij Shell stappen op na discussie over vergroening”

Meerdere leidinggevenden bij Shell zijn opgestapt vanwege een discussie over hoe snel het olie- en gasconcern moet overschakelen op groenere brandstoffen. Dat meldt de zakenkrant ‘Financial Times’ op basis van ingewijden. De golf van aftredens komt er enkele weken voordat Shell de nieuwe strategie voor de energietransitie bekendmaakt.

4 reacties

 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  E-fuels zijn pure energieverspilling, beter de elektriciteit rechtstreeks aanwenden om een auto voort te bewegen. Brandstoffen gemaakt met de overschotten aan groene stroom zullen er trouwens nooit voldoende zijn om een economisch rendabele brandstof te maken.
 • frans Vullings

  1 maand geleden
  shell geeft meer om harde valuta dan om groen, enkele weken geleden tankte ik bij shell in duitsland toen werd mij gevraagd om extra geld te betalen voor co2   zouden de aandeelhouders van shell geen genoegen nemen met minder winst want ik snap niet dat Jan en Truus met de korte achternaam daarvoor moeten opdraaien
 • Louise Maertens

  1 maand geleden
  Er is maar 1 oplossing, de E-Fuels. Hebben geen CO2 uitstoot en zijn voor er alle motoren.
 • Louis Smeekens

  1 maand geleden
  De bazen zullen het het best weten na hun lobbywerk bij de politiek. Hoe "groen" je ook mag zijn, lobby gaat voor tot spijts van onze planeet.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Wetenschap & Planeet