Lage waterstand in de IJzer (archieffoto). De zomer van 2017 was erg droog, waardoor de mest niet goed werd opgenomen door de gewassen en de bodem.
Volledig scherm
Lage waterstand in de IJzer (archieffoto). De zomer van 2017 was erg droog, waardoor de mest niet goed werd opgenomen door de gewassen en de bodem. © Benny Proot

Kwaliteit rivierwater boert achteruit in Vlaanderen

De West-Vlaamse Milieufederatie reageert “ontzet” op de cijfers van het mestrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de kwaliteit van de Vlaamse waterwegen. West-Vlaanderen scoort heel slecht, blijkt uit de studie. De West-Vlaamse Milieufederatie wil de schuld niet volledig in de schoenen van de boeren schuiven, maar kijkt ook naar Vlaanderen.

35 reacties

 • Rudolf Valentino

  3 jaar geleden
  Des te meer regeltjes men ons oplegt des te meer er wordt gesjoemeld. Heeft de minister dit nog niet door?
 • rik lagrou

  3 jaar geleden
  Schauvliege Heeft duizenden weiden laten groententeelt Om enkele bedrijven rijk te maken Die hebben meer water nodig +meststoffen Je moest enkel maar zg storten en weide werd Teelt aarde met toestemming om waterpoel+grachten toe te smijten Zal wel op andere boeren steken
 • Nancy Roose

  3 jaar geleden
  Tja wat wil je met minister Schauwvliege als milieuminister.
 • Walter De Meulenaer

  3 jaar geleden
  Uiteraard de schuld van de dieselwagens!
 • Frank De Rycke

  3 jaar geleden
  En wij maar alles op de riolering aansluiten en zij maar rondspuiten met hun mest , moesten ze kunnen zouden onze boeren zelfs tot in de gracht hun plantsel of zaaisel laten groeien ...echt eens gaan kijken bij onze buren !