Over 20 jaar zal volgens de voorspellingen 70 tot 90 procent van de koraalriffen verdwenen zijn door klimaatverandering en zeevervuiling.
Volledig scherm
Over 20 jaar zal volgens de voorspellingen 70 tot 90 procent van de koraalriffen verdwenen zijn door klimaatverandering en zeevervuiling. © AFP

Koraalriffen kunnen tegen 2100 volledig verdwijnen door klimaatverandering

Wetenschappers waarschuwen dat door het opwarmen en verzuren van de oceanen alle koraalriffen op de planeet tegen 2100 volledig vernietigd zullen zijn. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de American Geophysical Union.

8 reacties

 • ro butzen

  1 jaar geleden
  En de bangmakerij voor iets waar toch niets aan kan veranderd worden gaat maar voort...
 • Jacqueline Sels

  1 jaar geleden
  Gelukkig zijn er hier velen die met wat lagereschoolkennis slimmer zijn dan wetenschappers die jaren gestudeerd hebben.
 • Ferdinand Engelbeen

  1 jaar geleden
  Wat een onzin wordt er weer verteld... Het koraal verbleekt bij een plotse temperatuurverandering zoals een El Niño, dat gaat over maanden, niet door één graad op 200 jaar. Bovendien is dat maar tijdelijk, na een paar jaar zijn die koralen weer opnieuw bevolkt met dezelfde of nieuwe soorten die hogere temperaturen kunnen hebben. Koralen bloeiden in het Krijt tijdperk bij 1000-2000 ppmv CO2 en een pH die veel lager lag en veel warmere oceanen...
 • Peter Janssens

  1 jaar geleden
  sinds de 'klimaatopwarming' hetze ontkracht is moeten ze nu 'klimaatverandering' zeggen, want dan denken ze dat ze een statement maken. Klimaat is een levend, veranderend organisme. Jouw huid wordt toch ook constant vernieuwd? Waarom zou dat voor de aarde anders zijn?
 • Jef Vanderpol

  1 jaar geleden
  Insecten stoten meer CO2 uit dan de mensheid. Misschien wat DTT gebruiken.

Wetenschap & Planeet