REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Komst van 'hittetijd' onafwendbaar als aarde 2 graden opwarmt volgens studie

Een groep klimaatwetenschappers waarschuwt in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences voor de komst van een zogenaamde 'hittetijd'. Als de aarde twee graden opwarmt is het kantelpunt bereikt: vanaf dan is er volgens hun studie  geen ontsnappen aan een "hothouse Earth".

22 reacties

 • Johan Goris

  2 jaar geleden
  Ik ben er bijna zeker van dat we opwarming niet gestopt gaat worden. De meeste mensen zijn onwetend wat klimaat betreft of denken dat ze niet getroffen gaan worden. Er zit dan niets anders op dan ons aan te passen. En dat zal ook met veel geklaag en verwijtend naar vroegere machthebbers gaan. Maar.. het is onze eigen schuld.
 • chelle db

  3 jaar geleden
  Zolang ik dat maar niet meemaak is het allang goed. Egoïstisch? Kan best zijn. Maar nog egoïstischer is het om vandaag de dag nog bewust kinderen op deze aardkloot te zetten, alleen maar om iets van zichzelf te hebben rondlopen.
 • Antonio Vivaldi

  3 jaar geleden
  Als ze naar mars kunnen reizen,waterstofbommen bouwen enz.dan kunnen ze ook zonnezeilen uitvouwen in de ruimte om het zonlicht te beperken op aarde en zo de opwarming tegen te houden,maar waarschijnlijk verdienen ze meer om niks te doen.
 • Marco Maerten

  3 jaar geleden
  Kirsten,de opwarming gebeurd parabolisch(=is in veelvouden),dwz dat de 2°c binnen 15 jaar bereikt is,als men nu niet per jaar de koolstofproduktie per 8% afbouwd. Men slaagt er amper in om er 0,5% per jaar af te bouwen..wat denkt u wat dit zal geven?
 • emiel wouters

  3 jaar geleden
  Hola kijken wij dan weer een seizoen bij, wintertijd zomertijd en hittetijd. of gaan we eerst hittetijd, zomertijd en dan wintertijd krijgen? Of ze gaan de wintertijd toch niet afnemen he. Dan kunnen we niet meer gaan skiën. De herfsttijd die mag we weg. Met al die regen, daar hebben we het al mee gehad ze. En in het zonnetje naar het graf van je dierbare gaan dat moet toch zalig zijn.
 1. Bosalliantie Demir heeft al 1.000 hectare grond voor extra bos

  Bosallian­tie Demir heeft al 1.000 hectare grond voor extra bos

  De doelstelling van 1.250 hectare extra bos kan sneller dan verwacht gerealiseerd worden. Dat stelt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir. Met 644 hectare bebosbare gronden hebben de Vlaamse overheidsinstanties anderhalf jaar na de lancering van haar bosuitbreidingsplan al meer dan 51 procent van de noodzakelijke gronden in portefeuille. Maar andere partners van de Bosalliantie, in het bijzonder de lokale besturen, hebben nog aardig wat werk voor de boeg, waarschuwt Demir.

Wetenschap & Planeet