Klimaatwetenschapper Philippe Huybrechts
Volledig scherm
PREMIUM
Klimaatwetenschapper Philippe Huybrechts © Tim Dirven

Klimaatwetenschapper: “In België gaat de opwarming sneller dan het globaal gemiddelde”

Volgens het nieuwe IPCC-rapport is een opwarming tot 1,5 graden Celsius niet meer te vermijden. Die zal zich ook in België laten voelen door de hogere zeespiegel, meer hittegolven en zware stormen. Toch is er hoop, zegt klimaatwetenschapper Philippe Huybrechts (VUB), die meeschreef aan het rapport. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Bosalliantie Demir heeft al 1.000 hectare grond voor extra bos

  Bosallian­tie Demir heeft al 1.000 hectare grond voor extra bos

  De doelstelling van 1.250 hectare extra bos kan sneller dan verwacht gerealiseerd worden. Dat stelt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir. Met 644 hectare bebosbare gronden hebben de Vlaamse overheidsinstanties anderhalf jaar na de lancering van haar bosuitbreidingsplan al meer dan 51 procent van de noodzakelijke gronden in portefeuille. Maar andere partners van de Bosalliantie, in het bijzonder de lokale besturen, hebben nog aardig wat werk voor de boeg, waarschuwt Demir.

Wetenschap & Planeet