Coca-colaflesje op strand.
Volledig scherm
Coca-colaflesje op strand. © Will Rose, Green Peace

Klimaattop VN wordt gesponsord door... Coca-Cola: "De grootste vervuiler ter wereld als sponsor nemen is gewoon waanzin”

Het is een beetje alsof Kom op tegen Kanker zich zou laten sponsoren door het sigarettenmerk Marlboro. Toch dacht de VN-klimaatconferentie, COP27, dat het een goed idee was om een sponsordeal te sluiten met Coca-Cola. Het bedrijf wordt door verschillende milieugroeperingen als ‘s werelds grootste vervuiler bestempeld en wordt nu door campagnevoerders beticht van ‘greenwashen’.

20 reacties

 • Azahaf Aziz

  2 maanden geleden
  Hypocrisie ten top!!!
 • Roger Poot

  2 maanden geleden
  En zo houden de multinationals de touwtjes in handen.
 • Jan Wuyts

  2 maanden geleden
  Tot nader order is het nog steeds niet Coca Cola die volle flesjes in zee dumpt. Maar wel de kopers die geen probleem hebben om volle flesjes of blikjes mee te zeulen, echter wel te beroerd om het leeggoed weer mee ´aar huis te nemen.
 • Roeland Van de Wal

  2 maanden geleden
  Toen de ramp met de Deepwater Horizon plaatsvond is later BP begonnen met het sponsoren van wat nu de grote milieubewegingen bezighoud.Op die manier hou je controle over het narratief.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Alsof de verbruiker een klein kind is en niet zelf kan beslissen. Ik heb tot nu toe in 2022 twee glazen cola op een terras gedronken. Het was heel warm en het smaakte geweldig. Maar in huis niet. Pas op, globaal bekeken zijn er vele bedrijven die bijdraaien. Te laat maar toch. Ze zijn reputatiegevoelig. Regeringen kunnen ook initiatief nemen.
 1. INTERVIEW. Anuna De Wever (21) over haar vertrek bij Youth For Climate: “Toen Jean-Marie Dedecker zei dat hittegolven ‘keitof’ waren, dacht ik: hier gaat het niet lukken”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Anuna De Wever (21) over haar vertrek bij Youth For Climate: “Toen Jean-Ma­rie Dedecker zei dat hittegol­ven ‘keitof’ waren, dacht ik: hier gaat het niet lukken”

  Anuna De Wever (21), ‘s lands invloedrijkste klimaatactiviste en oprichtster van Youth for Climate (YFC), neemt afscheid van de klimaatjongeren. De Wever groeide als tiener uit tot een voorbeeld voor Belgische jongeren die willen opkomen voor klimaatverbetering. Herinner u de vele spijbelacties en klimaatmarsen. Maar ze gaat de internationale weg op, in de wereld van politiek en NGO’s. “Je gaat me niet meteen in een Belgische partijpolitiek zien. Hoe België omgaat met het klimaat is een grap.”
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.