Klimaatactivisten komen met de trein aan in Glasgow. (30/10/2021)
Volledig scherm
Klimaatactivisten komen met de trein aan in Glasgow. (30/10/2021) © AP

Klimaattop van start in Glasgow, activisten zetten de toon: “Geen woorden maar daden”

UPDATEIn de Schotse stad Glasgow is de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties van start gegaan. Tot en met 12 november leggen zowat 200 landen er hun plannen op tafel om de klimaatverandering aan te pakken. Zes jaar na het Klimaatakkoord van Parijs wordt COP26 algemeen beschouwd als een scharniermoment om de ambities binnen bereik te houden. Honderden klimaatactivisten bliezen gisteren al verzamelen om de internationale gemeenschap onder druk te zetten. Een toespraak van de COP26-voorzitter op de jongerenklimaattop werd kort onderbroken door enkele demonstranten.

  1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
    TV

    RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

    Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.

Wetenschap & Planeet