Meer dan 1 miljoen mensen zouden mee hebben gelopen in klimaatacties op 180 plaatsen in Italië, zoals hier in Rome.
Volledig scherm
Meer dan 1 miljoen mensen zouden mee hebben gelopen in klimaatacties op 180 plaatsen in Italië, zoals hier in Rome. © AFP

Klimaatstaking brengt opnieuw wereldwijd mensen op de been

MilieuWereldwijd zijn vrijdag honderdduizenden mensen de straat op gegaan voor een beter klimaatbeleid. Vooral in Italië was de opkomst groot.

10 reacties

 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Niemand kan 100% milieuvriendelijk zijn. Maar telkens ik bezoek krijg vanuit België, sta ik versteld van alle (onnodige) spullen die ze bij hebben. Het wordt voor iedereen een denkoefening. Het is een denkproces.
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  Probleem is dat niemand zijn eigen egoistische levenswijze wil opgeven en tracht zoveel mogelijk te profiteren. Wanneer men spreekt over de Waalse transfers heeft men het over de toekomst van onze kinderen. Onze kinderen zijn blijkbaar van geen tel als men praat over de toekomst van het milieu.
 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Lea Vanginst,ecologische voetafdruk India:0,9...China:2,7...Belgie 7,8..officiele cijfers. Ooit gehoord van de parabel de splinter en de balk? Bijna nergens is de overconsumptie zo groot als o.m BELGIE en VS!Eens rondgekeken hoeveel villa's van auto's er hier rondtoeren..voor de status?Vergeet ook niet dat China produceert voor o.m Belgie. Oeps! Vergeten??
 • Marc Baert

  1 jaar geleden
  Nu worden ze de grond in geboord .binnen hier en honderd jaar de helden .
 • Nadine Abe

  1 jaar geleden
  Ruim eerst voor eigen deur , daar zullen Jullie veel uitstoot mee besparen . Gemakkelijk om iedereen de schuld van alles te geven , maar ondertussen er zelf niks aan doen . De natuur doet wat zij zelf wil .
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

Wetenschap & Planeet