ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Klimaatrapport VN: rampzalige gevolgen als aarde 2 graden warmer wordt

Het is nog steeds mogelijk om de klimaatopwarming te beperken tot 1,5 graden, maar dan zijn wel "snel verregaande en ongeziene veranderingen" nodig. Dat zeggen klimaatonderzoekers in een nieuw rapport van het Intergovernemental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties.

323 reacties

 • Marco Maerten

  4 jaar geleden
  Ferdinand,bij hoge concentraties CO-2 verzuren de wateren en sterft het koraal af en na opzoekwerk is sinds koolstof-14 methode-meting nooit een waarde CO-2 gemeten van 4000 tot 4800ppm,wat u beweerde. (10 tot 12X hoger dan nu)Wel waarden van 600ppm.Dus zelfs met(momenteel) 405ppm staat ons op termijn nog het ergste te wachten.
 • Ferdinand Engelbeen

  4 jaar geleden
  Als voorbeeld van de klinkklare onzin in dat rapport, zie het filmpje: als de aarde met 2 graden opwarmt, dan sterven alle koralen af. Wanneer denken die pseudo-wetenschappers dan dat de koralen zijn ontstaan en het hardst zijn gegroeid: in tijden dat de CO2 gehaltes in de lucht 10-12 keer hoger waren dan vandaag en de temperatuur van polen tot evenaar tussen 20 en 32 graden was: alle ijs op aarde gesmolten. Dat was de tijd van de dino's: rijk aan planten- en diersoorten...
 • Miguel Leboucq

  4 jaar geleden
  Doe iets aan de overbevolking in de wereld en alles is opgelost maar geen enkel "wetenschapper" of politieker durft hierover te piepen.
 • Stavros Kanakaris

  4 jaar geleden
  Met elk nieuw verslag van deze koffiedik-"wetenschappers" wordt de toon hysterischer. Ik veronderstel dat ze de volgende keer op de grond liggen rollen schuimbekkend in krampen en visioenen. Uiteindelijk zal gezond verstand, na vele nieuwe taksen uiteraard, zegevieren.
 • Rudolf Meyvis

  4 jaar geleden
  Wie gaat dat betalen? Het geld van de overheid, dus ons belastingsgeld, is naar ontwikkelingshulp in Congo gegaan. Nu hebben we het hier nodig. Ik denk niet dat we daar iets van gaan terug zien. Bovendien heeft onze regering haar bevolking al genoeg bestolen.