Lake Oroville in Californië, VS
Volledig scherm
Lake Oroville in Californië, VS © AFP

Klimaatopwarming bedreigt zuurstofgehalte meren

De steeds langere zomers vormen in de komende jaren een bedreiging voor de ecosystemen van meren. Een Europees onderzoeksteam met onder meer VUB-klimaatwetenschapper Wim Thiery heeft aangetoond dat de klimaatverandering de ongunstige laagvorming van warm water bovenop koud water zal verlengen en voor een zuurstoftekort zal zorgen.

3 reacties

 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Jan De Reus,tegen zure regen werden wereldwijd forse maatregelen genomen met een mooi resultaat tot gevolg. Of hoe sommige mensen bewust selectief hun 'eigen waarheid' opdringen door desinformatie te verspreiden,nietwaar Jan?
 • Dries Denoo

  1 jaar geleden
  Geen zorg! Groen gaat dit oplossen door...CO2-neutrale reactoren te vervangen door...GAS-centrales
 • jan de reus

  1 jaar geleden
  Juist ja! En 30 jaar geleden was het de zure regen die alle leven zou onmogelijk maken in de meren en de zee. Bleek niets van waar te zijn natuurlijk! Zal met deze bangmakerij ook wel het geval zijn. Als men maar in de belangstelling kan komen nietwaar?
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.

Wetenschap & Planeet