Lake Oroville in Californië, VS
Volledig scherm
Lake Oroville in Californië, VS © AFP

Klimaatopwarming bedreigt zuurstofgehalte meren

De steeds langere zomers vormen in de komende jaren een bedreiging voor de ecosystemen van meren. Een Europees onderzoeksteam met onder meer VUB-klimaatwetenschapper Wim Thiery heeft aangetoond dat de klimaatverandering de ongunstige laagvorming van warm water bovenop koud water zal verlengen en voor een zuurstoftekort zal zorgen.

3 reacties

 • Marco Maerten

  3 weken geleden
  Jan De Reus,tegen zure regen werden wereldwijd forse maatregelen genomen met een mooi resultaat tot gevolg. Of hoe sommige mensen bewust selectief hun 'eigen waarheid' opdringen door desinformatie te verspreiden,nietwaar Jan?
 • Dries Denoo

  3 weken geleden
  Geen zorg! Groen gaat dit oplossen door...CO2-neutrale reactoren te vervangen door...GAS-centrales
 • jan de reus

  3 weken geleden
  Juist ja! En 30 jaar geleden was het de zure regen die alle leven zou onmogelijk maken in de meren en de zee. Bleek niets van waar te zijn natuurlijk! Zal met deze bangmakerij ook wel het geval zijn. Als men maar in de belangstelling kan komen nietwaar?
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm

Wetenschap & Planeet