Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © RV

Klimaatonderzoek VUB schetst doemscenario: bij scenario met hoge uitstoot ligt Vlaanderen over 10.000 jaar volledig onder zeeniveau

Een nieuwe studie van glacioloog Jonas Van Breedam van de Vrije Universiteit Brussel voorspelt een natte toekomst voor Vlaanderen. Bij projecties voor de stijging van het zeeniveau voor de komende 10.000 jaar is het duidelijk dat Vlaanderen zo goed als volledig onder het zeeniveau komt te liggen. Het verschil tussen een scenario met lage en hoge uitstoot van broeikasgassen is bovendien groot.

37 reacties

 • Joey Starr

  2 jaar geleden
  Daar lig ik echt niet van wakker hoor. Misschien gebeurt er morgen wel een kernramp, krijgen wij een meteoriet op ons dak of valt Putin het zwakke Europa binnen? Eén ding is zeker: sterven moeten we allemaal. Ook de zon dooft ooit uit (over enkele miljarden jaren) maar dat zien we dan wel ;-)))
 • Veronica Voorhelst

  2 jaar geleden
  10.000 jaar geleden was het hoogtepunt van de laatste ijstijd net voorbij en begonnen mensen op deze breedtegraad te kunnen leven, al waren er voordien wel Neandertalers in België geweest. 
 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Denk je echt dat de mensheid nog 10000 jaar haalt? Daartegen hebben ons zelf al uitgeroeid. De enige specie die zichzelf uitroeit.
 • Chris Hom

  2 jaar geleden
  Pure bangmakerij zodat ze nog meer groene taksen kunnen heffen op ons dagelijks bestaan ! Kijk naar de geschiedenisboeken tot hoe ver de zee het land instroomde en waar door toedoen van de mens de zee drooggelegd werd door de mens, waar zijn fossielen van schelpen en skeletten van walvissen gevonden? Dat is de natuur die geeft en neemt, en we zitten terug in een volledige omwenteling en dat wordt uitgebuit voor geldgewin.
 • Aernout De Maertelaere

  2 jaar geleden
  Hilarisch is dat het zeeniveau maar niet wil stijgen en de ijskappen in Groenland zelfs aangroeien. 
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.