Klimaatwetenschapper aan de VUB Philippe Huybrechts.
Volledig scherm
Klimaatwetenschapper aan de VUB Philippe Huybrechts. © vincent duterne/photo news

Klimaatexpert Philippe Huybrechts: "Opwarming zet zich steeds verder door, extremen zullen extremer worden”

Volgens het nieuwste rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) is er geen twijfel meer dat menselijke activiteit aan de basis van de klimaatopwarming ligt. Een opwarming van 1,5 graden Celsius wereldwijd is bijgevolg niet meer te vermijden. Ook volgens klimaatwetenschapper aan de VUB en medewerker aan het rapport Philippe Huybrechts intensifieert de klimaatverandering zich met rasse schreden. 

49 reacties

 • Lucien Switten

  2 maanden geleden
  Laat nu ook eens een wetenschapper aan het woord die het tegendeel beweert. Discussie is de basis voor gezonde wetenschap. In het klimaatdebat wordt er te weinig discussie toegelaten in mijn ogen. Deze man doet trouwens alleen voorspellingen, maar onderbouwt zijn beweringen nergens.
 • Marcq Adriaens

  2 maanden geleden
  En dan maar zeuren over de CO2 die in de lucht terecht komt. Waar zijn de groenen nu, hier achter mijn deur is er een evenement met tractoren, je zou eens moeten zien wat daar in de lucht geblazen wordt.
 • christiane dewaele

  2 maanden geleden
  Ja heeft geen zin dat wij ons vewarming een paar graden lager zetten zolang de grote rijke vervuilers overal hun voeten aan vegen en zelfs nog betaald krijgen om te vervuilen. Als men verder kiest voor biomassa centrales en het amazone woud en andere bossen vernietigd. Begin eerst maar eens met in china en ons buurland kolencentrales te sluiten. Maar ja Belgie wil weer heiliger zijn dan de paus. Altijd maar zakken vullen en overstromingsslachtoffers in de kou laten staan
 • paul tielens

  2 maanden geleden
  paul tielens zolang er hier geldwolven rond lopen zal er niets veranderen ,nooit...
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Dat werd berekend, Kirsten Hershe, en ook vermeld. De invloed van vulkanen en de zon is 0,1%. Deze van dat beetje poolschift 0. Als je huis in brand staat moet je niet blijven discussiëren over de oorzaak. Dan moet je blussen.
 1. Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen
  205

  Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen

  Klimaatbeweging Youth for Climate roept jongeren op om op vrijdag 22 oktober tijdens de schooluren de straat op te gaan in Gent en Louvain-la- Neuve voor de Global Climate Strike. Op die dag zullen jongeren over de hele wereld staken voor het klimaat. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het klimaatspijbelen altijd te bestempelen als een ongewettigde afwezigheid.

Wetenschap & Planeet